Predstavitvena informacija

Slovenska popevka v objemu gora  – poletna noč na Soriški planini  

Sobota, 20. 7. 2019, ob 19.30, Soriška planina (Zgornja Sorica). Nastopajo: Nuša Derenda, Maja Berce in Andraž Gartner ob spremljavi Orkestra Amadeo pod vodstvom dirigenta Tilna Drakslerja.

Objavljeno
12. julij 2019 13.36
Posodobljeno
12. julij 2019 13.37
Na Soriški planini bodo zazvenele zimzelene slovenske popevke. Foto: Mitja Sodja
Promo Delo
Promo Delo

V soboto, 20. julija, bo na odru pod zvezdami v objemu gora na Soriški planini prav poseben večer. Ob spremljavi revijskega Orkestra Amadeo pod vodstvom dirigenta Tilna Drakslerja bodo priznani slovenski pevci Nuša Derenda, Maja Berce in Andraž Gartner oživili stihe slovenskih pesnikov in napeve skladateljev, kot so Jure Robežnik, Gregor Strniša, Elza Budau, Mojmir Sepe in drugi. Na večeru, posvečenem zlatemu obdobju slovenske popevke, Poletna noč na Soriški planini boste lahko prisluhnili zimzelenim Orion, Med iskrenimi ljudmi, Poletna noč, Maček v žaklju, Dan ljubezni, Pegasto dekle, Ti si moja ljubezen in kopici drugih.

image
Slovenske popevke bodo oživili priznani izvajalci. Foto: Organizator»Za spoznanje sprti sami s seboj se malodušno sprašujemo: kaj pa je pravzaprav slovenska popevka? Je to mar skladba različnih plesno-stilnih izvorov in ritmov, poplemenitena z vrednotami slovenskega ljudskega melosa? To so vprašanja, ki se nemara porajajo prenekateremu ljubitelju slovenske popevke. Stilne opredelitve in njihova določitev niso enoznačne. Dejstvo pa je sledeče: želimo si čim več novih slovenskih skladb, ki so odslikava talentov, ki jih premore naše kulturno okolje. In dalje: želimo si dobre, kvalitetne skladbe, dobre, nevsakdanje, res poetične tekste in izvirne aranžmaje.« Pokoncertni zapis je delo neznanega avtorja, ki je svoje vtise zapisal ob prvi prireditvi, ki je potekala na Bledu v Festivalni dvorani daljnega leta 1962. Zlato obdobje slovenske popevke in daleč največjo priljubljenost je festival doživel v šestdesetih in sedemdesetih letih prejšnjega stoletja. Na Soriški planini vam bodo to obdobje pričarali Nuša Derenda, Maja Berce in Andraž Gartner. Vstopnice so že na voljo v sistemu mojekarte.si, v spletni prodaji na www.mojekarte.si ali na prodajnih mestih mojekarte.si po Sloveniji (OMW, PETROL, 3DVA TRAFIKE, ALPETOUR, KIOSK DELO PRODAJA, KOMPAS, M HOLIDAYS.

image
Nuša Derenda Foto: Arhiv izvajalcaZa dodatne informacije o koncertu pa so vam na voljo tudi na Soriški planini (Selca 86, 4227 Selca) na njihovi spletni strani https://www.soriska-planina.si/ Facebooku https://www.facebook.com/soriskaplanina/, odgovorili pa vam bodo tudi po e-pošti Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

image
Maja Berce Foto: Tadej Majhenič


Zimzelene skladbe, nastale v zlatem obdobju slovenske popevke, bodo v soboto, 20. julija, ponovno zaživele na odru v objemu prelepih gora na Soriški planini, in to v svoji izvirni podobi. V okolju revijskega orkestra Amadeo pod vodstvom dirigenta Tilna Drakslerja bodo priznani slovenski pevci Nuša Derenda, Maja Berce in Andraž Gartner oživili stihe slovenskih pesnikov in napeve skladateljev. Vsi skupaj poosebljajo čas drugačne družbene stvarnosti in pristnejših, bolj človeških odnosov. Morda spomin na preteklost v svoji nostalgičnosti podreza in obudi v vas vseh tisto, kar je najlepše in najboljše. Vabljeni na Soriško planino, kjer bomo v čarobnem okolju poslušali zlate uspešnice slovenske popevke.

Dodatne informacije o dogodku: https://www.facebook.com/events/384359278869313/