Slovo od Princa v najožjem krogu

Kje ga bodo pokopali, ne nameravajo razkriti.

Objavljeno
24. april 2016 11.35
Mo. B., STA
Mo. B., STA

Minneapolis – Od ameriškega legendarnega glasbenika Princa, ki je preminil v četrtek, so se bližnji poslovili v soboto na zasebni žalni slovesnosti, so sporočili njegovi predstavniki. Kje ga bodo pokopali, ne bodo razkrili, se mu pa bodo poklonili s koncertom.

»Princu se je na zasebni, čudoviti slovesnosti poklonila majhna skupina njegovih najbližjih – družina, prijatelji, njegovi glasbeniki – da bi se od njega poslovila,« je povedala tiskovna predstavnica umrlega glasbenika Anna Meacham. Med udeleženci na slovesnosti sta bila sestra glasbenika Tyka Nelson in basist Larry Graham. Slovesnost je potekala na glasbenikovem posestvu Paisley Park v Minnesoti, kjer so v četrtek tudi našli truplo 57-letnika. Vzrok smrti ni znan.

Prince je veljal za glasbenega genija in legendo t. i. novega funka. Pevec, avtor pesmi in tudi igralec je bil na glasbeni sceni pomembna osebnost skoraj 40 let. Prodal je več kot 100 milijonov plošč.

Med njegovimi najbolj znanimi uspešnicami so Let's Go Crazy, When Doves Cry, Little Red Corvette, 1999, Kiss in Purple Rain.

Nagrajen je bil s sedmimi grammyji, dobil je tudi zlati globus in oskarja, leta 2004 pa je bil izbran v dvorano slavnih rock'n'rolla.