Stonesi bodo izdali bluesovski album

Težko pričakovana studijska plošča, prva po enajstih letih, bo izšla 2. decembra.

Objavljeno
06. oktober 2016 18.19
MUSIC-ROLLINGSTONES/
De. P.
De. P.

London - Britanska skupina The Rolling Stones, ki deluje že 54 let, se vrača h koreninam. Na družbenih omrežjih in na svoji spletni strani je danes napovedala izid novega, bluesovskega albuma Blue & Lonesome. Z njim se bodo poklonili izvajalcem, kot so Jimmy Reed, Willie Dixon, Eddie Taylor, Little Walter, Howlin' Wolf, Magic Sam in Little Johnny Taylor, ki so na samem začetku vplivali na njihovo glasbeno usmeritev. Omenjeni glasbeniki so tudi avtorji oziroma originalni izvajalci večine od 12 skoraj neznanih skladb na novi plošči.

Stonesi so težko pričakovani album posneli v londonskem studiu British Grove, to je v bližini, kjer je skupina nastopala na samih začetkih njenega delovanja. Dela so se lotili na spontan način, kakor se spodobi za repertoar, ki so ga izbrali za novo ploščo, torej tako, da so skladbe posneli v živo v studiu, brez nasnemavanja.

Pevcu in orgličarju Micku Jaggerju, kitaristoma Keithu Richardsu in Ronnieju Woodu ter bobnarju Charlieju Wattsu so se v studiu pridružili dolgoletni sodelavci: basist Darryl Jones in klaviaturista Chuck Leavell in Matt Clifford. Na dveh skladbah gostuje kitarist Eric Clapton, ki je ravno tedaj v sosednjem studiu snemal svojo zadnjo ploščo.

Stonesi so novo ploščo napovedali le dan pred nastopom na glasbenem festivalu v mestu Indio v puščavi Colorado Desert v Kaliforniji. Na festivalu z zvezdniško zasedbo bodo poleg Stonesov nastopili še Bob Dylan, Paul McCartney, Roger Waters, The Who in Neil Young.