Svet so ljudje: Nova Lizbončanka

Ikona popa se je zaradi sina preselila na staro celino.

Objavljeno
03. september 2017 20.14
Posodobljeno
04. september 2017 10.00
ap/People Madonna
Ju. K.
Ju. K.
Portugalski tednik Visão je pred kratkim objavil zapis: »Madonna ni več turistka, zdaj živi v Lizboni.« Pevka, producentka in igralka Louise Ciccone, ki že dobrih 30 let ustvarja pod imenom Madonna, je tokrat pritegnila medijsko pozornost zaradi posvojenega sina Davida Bande. Enajstletnik, ki ga je pevka leta 2006 posvojila na Malaviju, je bil sprejet na akademijo nogometnega kluba Benfica. Dečka so preizkusili spomladi in ga nato sprejeli v svoje vrste. Šolal naj bi se na francoski srednji šoli.

Madonna (59) je poleg Davida na Malaviju posvojila še tri otroke, skupaj s svojima biološkima jih ima šest. Čeprav se zadnje čase zvezdnica pojavlja v medijih predvsem v vlogi matere, ostaja aktivna na številnih področjih. Že več desetletij ji pripada naslov ikone popa, ki jo je začela graditi s prvim albumom Madonna leta 1983.

Zaslovela je s singli, kot sta Material Girl in Like a Virgin, in kmalu postala najuspešnejša pop glasbenica na svetu. Kariero je obogatila tudi z igralskimi podvigi (še najuspešnejša je bila v muzikalu Evita), bila je tudi glasbena producentka, pisala knjige za otroke, ustvarila svojo modno znamko ... Madonna tako še vedno velja za eno najuspešnejših žensk v zabavni industriji, ki se je znala prilagajati spremembam, skrbela je za škandale in vedno znova presenetila. Vse življenje je polnila strani rumenih časopisov tudi z avanturami iz zasebnega življenja. Odmevala sta njena poroka s Seanom Pennom v osemdesetih letih in kasnejši zakon s filmskim režiserjem Guyem Ritchiejem. Po osmih letih skupnega življenja sta se razšla leta 2008.

V Lizboni se bo zvezdnica pridružila mnogim drugim slavnim, ki so si ustvarili dom na Portugalskem, kot so John Malkovich, Monica Bellucci in Michael Fassbender.