Tango Story - Večnost zgodbe tanga

Zvečer bo nastop vrhunskim glasbenikov in plesalcev v ljubljanskem SiTi Teatru.

Objavljeno
06. februar 2018 15.59
Zdenko Matoz
Zdenko Matoz
Tango Story je projekt Evropske prestolnice kulture Maribor 2012 - Ptuj in je s svetovno znanim violinistom Stefanom Milenkovićem in harmonikarjem Markom Hatlakom nastopil na največjih odrih v Sloveniji, Hrvaški in Bosni in Hercegovini ter imel zelo uspešno turnejo v ZDA. Tokrat se ta projekt vrača v prenovljeni zasedbi z virtuozom na harmoniki Borutom Zagoranskim, izvrstnim violinistom Matijo Krečičem, znamenitim kontrabasistom Žigom Golobom, multiništrumentalistom Markom Korošcem ter pianistom Mladenom Delinom. Mednarodno uveljavljeni glasbeniki bodo občinstvo popeljali od starega tanga vieha iz gostiln in bordelov Buenos Airesa in Montevidea do tanga nueva - klasičnega modernega tanga. Pripravili so program znanih skladb Astorja Piazzolle in tradicionalne uspešnice Carlosa Gardela ter drugih velikih mojstrov. Z gosti bodo nastopili zvečer ob 20. uri v ljubljanskem SiTi Teatru.

V zgodbi o tangu plešeta svetovna prvaka v tangu Andreja Podlogar in Blaž Bertoncelj, ki sta najbolj vidna slovenska plesalca in koreografa tanga. V letu 1998 sta si priborila naslov svetovnih prvakov v argentinskem tangu, pet let kasneje pa sta s svojim nastopom na mednarodnem festivalu argentinskega tanga v Buenos Airesu navdušila občinstvo in medije. S svojim plesom sta se predstavila tudi v ZDA, na Kitajskem, v Hong Kongu, Turčiji, Franciji, Nemčiji, Italiji, Avstriji, Belgiji, Poljski, Srbiji, Hrvaški in Sloveniji.

Kot posebna pevska gostja bo nastopila Nuška Drašček, ki jo uvrščajo med najboljše in najbolj vsestranske slovenske vokalistke. Navdušuje se nad šansonom, muzikalom, gospelom, bluzom, popevko in spevnimi jazz standardi, brez težav pa se znajde tudi v kakovostnem popu, rhythm and bluesu, funku in soulu. Zadnje čase se vse bolj uveljavlja tudi na področju klasične in operne glasbe. Nuška Drašček je kot solistka nastopala že z vsemi pomembnimi orkestri ter big bandi pri nas in oder delila s številnimi znanimi pevci.