Tom Jones, svež in večen

Valižanski pevec je pri nas nastopil prvič.

Objavljeno
18. junij 2019 22.00
Posodobljeno
19. junij 2019 09.01
Svetle točke njegove kariere ostajajo zimzelene uspešnice It's Not Unusual, What's New Pussycat, I'll Never Fall in Love Again, Green, Green Grass of Home, Delilah, She's a Lady, Kiss in Sex Bomb, ki še vedno zvenijo sveže in večno, kar je znalo ceniti tudi ­ljubljansko občinstvo. FOTO: Voranc Vogel
Na prvem koncertu v Sloveniji je v dvorani Stožice valižanski pevec Tom Jones pripravil šarmantno parado uspešnic iz več kot polstoletne kariere. Koncert je začel z blues klasiko Burning Hell Johna Lee Hookerja, nato pa prešel v countryjaške različice pesmi. Energičen in odlično razpoložen je ponudil prepričljiv nastop brez patetike. Sex Bomb je bila zaigrana v ognjeni rock maniri in je mnoge iz sicer sedeče publike spodbudila k plesu. Pripravil je tudi venček bluesov in rock and roll pesmi iz petdesetih let. Pokazal je, da je on 'The Voice'.

image
FOTO: Voranc Vogel
Burning Hell


image
FOTO: Voranc Vogel


Človek, ki se je izognil delu v rudnikih z vztrajanjem na glasbeni­ poti, se je najbolj proslavil kot ­popevkar v drugi polovici šestdesetih let in prvi polovici sedemdesetih, ko je z ljubezenskimi baladami pihal na srce mladenkam in starejšim gospem. Znan je bil po osvajanju z odra, tudi zaodrskih osvojitev se ni branil. Zato je njegova največja uspešnica skladba Sex Bomb, s katero se je leta 1999 vrnil med zvezde po skoraj dveh desetletjih glasbenega životarjenja. Še vedno uspešno organizira turneje in polni svetovne dvorane, nad njegovimi uspešnicami so navdušene vse generacije.

image
FOTO: Voranc Vogel


Zaradi prispevka k umetnosti in promocije Združenega kraljestva po svetu mu je kraljica Elizabeta II. leta 2006 podelila viteški naziv, leta 2012 pa je nastopil na praznovanju njenega diamantnega jubileja v Buckinghamski palači. Z leti mu gre šarmiranje občinstva s prepoznavnim glasom in nasmehom še vedno odlično od rok. Svetle točke njegove kariere ostajajo zimzelene uspešnice It's Not Unusual, What's New Pussycat, I'll Never Fall in Love Again, Green, Green Grass of Home, Delilah, She's a Lady, Kiss in Sex Bomb, ki še vedno zvenijo sveže in večno, kar je znalo ceniti tudi ­ljubljansko občinstvo.