Umrl je Boštjan Cvek

Sinoči je za posledicami raka preminil vztrajni organizator festivala Jazz Cerkno. Nocoj koncertni večer v njegov spomin.
Objavljeno
28. januar 2015 15.03
lvu POLET
Zdenko Matoz, kultura
Zdenko Matoz, kultura

Tudi to je jazz. Prideš na koncert in potem, ko izzveni še zadnji ton, po močni izkušnji tudi greš. V tišino, v neskončno veličastno praznino. Boštjan je izpeljal svoj koncert. To noč se je poslovil od nas, vendar je, kot je v njegovi navadi, poskrbel, da bodo koncerti še naprej, so zapisali na facebook stani festivala Jazz Cerkno, katerega gonilna sila je bil Boštjan Cvek s sodelavci.

Za danes zvečer je bil načrtovan dobrodelni koncert Cvek raku, na katerem bi zbrani denar namenili za njegovo zdravljanje raka. Vendar pa je ta strastni organizator koncertov, ki je v Cerkno pripeljal številne svetovno znane, predvsem jazzovske glasbenike in je iz festivala Jazz Cerkno naredil največji mali festival na svetu, poskrbel, da se bo poslovil v svojem slogu.

Koncert pod imenom Za vedno Jazz − Cveku v spomin! se bo začel danes zvečer ob 20. uri v ljubljanskem Kinu Šiška, kajti Boštjanu je šlo za to, da bo dogodek dobro obiskan in druženje, kot je treba. Zato so povabljeni vsi, ki hočejo postati del izpolnitve Boštjanove zadnje želje. Boštjanu Cveku v spomin pa bodo zaigrali Kar češ brass band, Ana Pupedan & Jani Kovačič, Demolition Group in Dan D. Zbran denar od vstopnine bo namenjen Boštjanovi družini.