Umrl je pevec Tomaž Ahačič - Fogl

Ahačič se je dokazal kot pevec Yuhubande, posebej pa so ga Slovenci vzljubili kot imitatorja in pevca v oddaji Znan obraz ima svoj glas.
Objavljeno
29. avgust 2016 12.57
V. U., STA
V. U., STA
Po dolgotrajni bolezni je v 47. letu starosti umrl pevec Tomaž Ahačič - Fogl, poročajo spletni portali. Pevec je imel raka na grlu, zaradi česar je ostal brez glasu. Ahačič se je v zadnjih 15 letih dokazal kot pevec Yuhubande, posebej pa so ga Slovenci vzljubili kot odličnega imitatorja in pevca v oddaji Znan obraz ima svoj glas.

Pevcu so zdravniki na začetku leta 2015 odkrili raka na jeziku, ki se je že razširil na grlo in bezgavke. Po operaciji je ostal brez jezika in grla.

Glasbeni kolegi, prijatelji in družina so zato, da bi zbrali čim več denarja za njegovo zdravljenje, organizirali velik dobrodelni koncert, po katerem se je Ahačič umaknil iz javnosti. Njegovi podporniki so svojo podporo izkazovali na novih koncertih z dobrodelno noto.

Ahačiča je širša javnost spoznala, ko je prepeval v skupini Yuhubanda. Leta 2004 je s skupino nastopil na Emi, kjer je predstavil skladbo Če zdaj odideš sama, leto pozneje pa je slavil na Slovenski popevki s pesmijo Če je to slovo, ki je prejelo nagrado občinstva za najboljšo popevko.

V oddaji Znan obraz ima svoj glas je med drugim izjemno dobro oponašal Luciana Pavarottija in Alfija Nipiča.