Umrla je zvezdnica Briljantine

V 74. letu starosti je umrla pevka in igralka Olivia Newton-John.
Fotografija: John Travolta in Olivia Newton-John FOTO: Mario Anzuoni/Reuters
Odpri galerijo
John Travolta in Olivia Newton-John FOTO: Mario Anzuoni/Reuters

Na svojem ranču v Kaliforniji je v 74. letu starosti umrla britansko-avstralska pevka in igralka Olivia Newton-John, poroča Washington Post. Po uspešni pevski karieri je leta 1978 z Johnom Travolto zaigrala iv hollywoodskem muzikalu Briljantina.

V osemdesetih letih je nadaljevala s snemanjem popularne glasbe in nastopi v filmih, v devetdesetih letih pa jo je ustavila diagnoza raka na dojkah. Boj z rakom je zaznamoval velik del njenega življenja, bolezen pa je uspešno premagala dvakrat. Kljub boju z rakom je Newton-Johnovi uspelo izdati kar 28 glasbenih albumov, s katerimi si je prislužila štiri nagrade grammy. 

Izkušnja raka jo je spodbudila k podpori in zagovorništvu raziskav raka in drugim aktivističnim dejavnostim v dobrobit okolju in živalim, s katerimi se je proslavila v zadnjih desetletjih svojega življenja. Med drugim je na dražbi prodala celo ikonična oblačila, ki jih je v vlogi Sandy nosila v kultnem filmu Briljantina, denar pa namenila za boj proti raku. 

Septembra 2018 so ji že tretjič postavili diagnozo raka. Bolečine si je lajšala z medicinsko marihuano, vendar jo je bolezen po treh desetletjih boja naposled premagala.

Preberite še:

Komentarji: