V Slovenijo se vrača Frank Turner

Koncert bo to soboto v Kinu Šiška - Tri predskupine

Objavljeno
07. april 2016 23.26
M. Fe.
M. Fe.

Glasbeni začetki v punk ritmih, nadaljevanje solo pop-underground kariere s tršim prizvokom, tako nekako bi na kratko lahko opisali Franka Turnerja, ki bo v soboto nastopil na odru Kina Šiška. A niso le manjši odri tisti, kamor ga vabijo, saj so ga gostili tudi že na večjih svetovnih odrih - od otvoritve Olimpijskih iger do razprodanega koncerta v Wembley areni.


Prvi koraki Frank Turnerja v svet punkrocka so bili šteti v bandu Kneejerk, pozneje pa se je pridružil bolj znani skupini Million Dead, s katero je izdal dva albuma, ki sta navdušila glasbene kritike. Po razpadu skupine v letu 2005 je svoj punkerski izraz zavil v mehkejše melodije s širokim razponom - če je pred desetletjem komajda napolnil majhne bare, danes njegove folk rock skladbe polnijo stadione, klube in festivale. Besedila nosijo lirični, a kritični prizvok, kar je posledica Frankove punk drže.

Razlog za uspešnimi koncerti gotovo tiči za četrtim albumom England Keep My Bones, ki se je prodal v več kot 100.000 izvodih in se povzpel na vrhove glasbenih lestvic. A Frank Turner ni počival na lovorikah, kar smo imeli priložnost že doživeti, ko se je z albumom Tape Deck Heart predstavil slovenskemu občinstvu in - glede na izvrsten nastop prav nič nepričakovano - navdušil. Prav na petem albumu se je lotil temeljitega izpraševanja svojega intimnega sveta, kar je prineslo dodaten uspeh in Frankovo globalno prepoznavnost.

Koncert bo tudi priložnost, da se v živo seznanite z njegovim šestim albumom Positive Songs for Negative People. V njem je moč čutiti ljubezen do angleške folk zapuščine ter hkrati Frankove osebne, saj so skladbe tišje, bolj intimne, a kot vedno pozitivno naravnane. Ne manjka niti metaforičnega preigravanja misli o propadlih ljubezenskih zvezah ter glasnih pomislekov o življenjskih odločitvah.

Predskupine: Ducking Punches, Darko, Almeida

Koncert bo v soboto, 9. aprila ob 21. uri v Kinu Šiška. Vstopnice so na voljo na prodajnih mestih Eventima.