Večer posvečen Johnnyju Cashu

Jutri se bo Marijan Petan v Slamiču poklonil legendi countryja in njegovemu razgibanemu življenju.
Fotografija: Marijan Petan nekoliko drugače.

Foto arhiv organizatroja
Odpri galerijo
Marijan Petan nekoliko drugače. Foto arhiv organizatroja

Zadnji oktobrski koncert v ljubljanski kavarni Slamič bo jutri, ob 20. uri, ko bo nastopil pevec Marijan Petan ob spremljavi kvarteta Gorana Rukavine.

Marijan Petan se je po dolgoletni uspešni karieri kot ustanovni član, basist skupine New Swing Quartet ter nastopih z ženo Majdo Petan, odločil, da se predstavi tudi kot basist – solist. Posvetil se je raziskovanju moči in vpliva glasbe legendarnega ameriškega pevca Johnnyja Casha, ki se je s svojimi izvedbami country in gospel glasbe zapisal v zgodovino svetovne popularne glasbe. Pri izboru skladb je pomembno sodeloval tudi glasbenik, pesnik in pisatelj Matej Krajnc, ki je izdal knjigo Johnny Cash, glasbeno in filmsko popotovanje.

Koncert je Petan poimenoval Kešparti (Tribute to Johnny Cash) in bo ob spremljavi Mihe Megliča (kitara), Andraža Mazija (pedal steel kitara), Gorana Rukavine (baskitara) in Žige Kožarja (bobni) zapel nekaj najbolj znanih Cashovih uspešnic, kot so I Walk The Line, Folsom Prison Blues, Ring Of Fire in druge. V program pa je dodal tudi manj znane o Cashovem razgibanem življenju in njegovem odnosu do vloge pevca v glasbi, kot so Spiritual, Unchained, Rowboat in Southern Accent.

Komentarji: