Večne balkanske sevdalinke

Divanhana, priljubljena bosanska zasedba, jutri v Kinu Šiška.

Objavljeno
23. april 2019 10.00
Posodobljeno
23. april 2019 10.08
Divanhana, atraktivni predstavniki novega sevdaha.
FOTO: promocijsko gradivo
Divanhana je ena najbolj priljubljenih zasedb novega sevdaha, ki redno nastopa pri nas. Jutri zvečer bo nastopila v ljubljanskem Kinu Šiška.

Skupina se je v desetih letih ustvarjanja uveljavila kot prava koncertna atrakcija, ki je tradicionalno izročilo sevdaha po svoje preoblekla v sodobne aranžmaje. Tokrat se nam bo predstavila z novo pevko in svežim, avtorskim materialom.

Lani je skupina nabirala koncertno kilometrino z več kot štiridesetimi nastopi v 14 državah, tudi v Sloveniji. Tako se je poleti na koncertu v Cerknem od zasedbe poslovila pevka Naida Čatić, septembra pa se je v Izoli prvič predstavila nova pevka Šejla Grgić, diplomantka sarajevske glasbene akademije, ki je v skupino prinesla dodatno vokalno senzibilnost.

Člani Divanhane so še Neven Tunjić na klavirju, Nedžad Mušović na harmoniki, Azur Imamović na baskitari, Rifet Čamdžić na bobnih in Irfan Tahirović na tolkalih. Zasedba pripravlja nov album, ki bo izšel na začetku prihodnjega leta, nove pesmi pa že predstavljajo na koncertih.