Vstopnice za Rekviem pod taktirko Plácida Dominga v Ljubljani tarča spletnega preprodajalca

Organizatorji prihajajočega 67. Ljubljana Festivala so globalno usmerjenega spletnega ponudnika vstopnic Viagogo že prijavili policiji.

Objavljeno
21. februar 2019 18.18
Posodobljeno
21. februar 2019 18.19
Plácido Domingo se je kot tenorist v Ljubljani s koncertom prvič predstavil lani, kot dirigent se vrača letos. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
V. U.
V. U.
Vstopnice za Rekviem Giuseppeja Verdija pod taktirko Plácida Dominga, ki se bo v Cankarjevem domu v Ljubljani 17. junija prvič pri nas predstavil v vlogi dirigenta, so postale tarča spletnega preprodajalca, so prepričani na sedežu Ljubljana Festivala, ki bo poleti zaživel v 67. izdaji. Preprodajalca, globalno orientirano spletno podjetje Viagogo, so že prijavili policiji, je sporočila predstavnica festivala za stike z javnostjo Živa Steiner.

Vstopnice za nekatere prireditve prihajajočega festivala, ki bo na sporedu med 2. julijem in 5. septembrom, so že v prodaji, na spletu pa so njegovi organizatorji zasledili omenjenega nepooblaščenega prodajalca vstopnic. Prodaja jih po višji ceni. Tako jih Ljubljana Festival ponuja v razponu 19, 29, 46, 79 in (najdražje, spominske) 84 evrov, Viagogo pa v razponu od 35 do 85 evrov.

image
Cene vstopnic za Domingov koncert v Ljubljani so v spletni ponudbi portala Viagogo bolj zasoljene.


Vaigogo je sicer spletni prodajalec vstopnic, ki ga je v Londonu leta 2006 ustanovil Američan Eric Baker, njegovo mrežo pa sestavlja 60 globalno usmerjenih medmrežnih portalov z uporabniki v 160 državah. Kot izveš na spletni Wikipediji, je bilo podjetje že v preteklosti tarča kritik zaradi napihovanja cen vstopnic.