Kako uspeti v življenju po J. K. Rowling?

Nova knjiga avtorice romanov o Harryju Potterju iz njenega nagovora študentom Harvarda.

Objavljeno
03. april 2015 20.34
J. G., kultura
J. G., kultura

Pisateljica J. K. Rowling bo sredi aprila objavila novo knjigo za naslovom Very Good Lives: The Fringe Benefits of Failure and the Importance of Imagination (Zelo dobra življenja: dobre strani neuspeha in pomen domišljije).

Objavila bo verzijo govora, ki ga je imela leta 2008 na ameriški univerzi Harvard, v katerem je svetovala tamkajšnjim študentom, kako uspeti v življenju.

Slavna avtorica romanov o mladem čarovniku Harryju Potterju nadaljuje z ustvarjanjem raznolikega književnega opusa. Po romanu Nadomestne volitve in kriminalkah, objavljenih pod psevdonimom Robert Galbraith, se je zdaj odločila za objavo govora.

Vsi prihodki od prodaje bodo šli v humanitarne namene – en del združenju Lumos, ki pomaga otrokom z družbenega roba, drugi del pa bo namenjen štipendijam za bodoče študente Harvarda, ki sami oziroma njihovi starši ne morejo plačati dragega študija na tej univerzi.

Rowlingova se je v govoru spomnila na težka obdobja svojega življenja, še posebej po koncu fakultete, ko je bila mati samohranilka in brez dela. »Bila sem neuspeh epskih razsežnosti,« je dejala Rowlingova.