Najboljšo kratko zgodbo je napisala Karin Sabadin

Program Ars zmagovalke tokrat ni odkrili prav daleč, saj gre za novinarko in voditeljico RTV Slovenija, ki se je v nagrajenih Srečanjih dotaknila teme migracij.
Fotografija: FOTO: Shutterstock Photo
Odpri galerijo
FOTO: Shutterstock Photo

Na uredništvu programa Ars Radia Slovenija so letos že 27. iskali najboljšo kratko zgodbo, takšno, ki ne presega 6300 znakov s presledki vred. In jo tudi našli. Strokovna žirija v sestavi Marjeta Drobnič, Veronika Simoniti in Marjan Kovačevič Beltram, je, zatem ko se je soočila z 259 zgodbami, prispelimi na razpis – kar je nekaj manj kot minula leta –, prvo nagrado prisodila Karin Sabadin in njeni zgodbi Srečanja.

Zmagovalke niso odkrili prav daleč, saj gre za novinarko in voditeljico RTV Slovenija iz Primorske, ki se je v Srečanjih dotaknila teme ilegalnih migracij. Njeno zgodbo so lahko obiskovalci Noči v Stari Ljubljani, v okviru katerih je bila razglasitev nagrad, in Arsovi poslušalci slišali tudi v živo, v interpretaciji igralca Željka Hrsa.

Uredništvo je sicer podelilo več nagrad; drugo je dosegla zgodba Oči Katice Glavač, ki jo je napisala Manka Kremenšek Križman, tretjo Kairós avtorja Zlatka Nagliča, odkupov pa jih je bilo deležno še pet. Avtorji teh so Zoran Knežević, Nina Dragičević, Miša Gams, Stanislav Peček in Mirjam Gostinčar.

Kot napovedujejo, bo mogoče nagrajene in izbrane zgodbe spoznati v jesenskih mesecih v oddaji Literarni nokturno na Tretjem in Prvem programu Radia Slovenija.

Komentarji: