Pogovor mladih avtorjev in literarnih kritikov

Delo v sodelovanju s pisarno mesta literature pripravlja rubriko Mlado pero, v kateri spodbujamo in predstavljamo mlade literarne ustvarjalce.
Fotografija: V rubriki so se v preteklih dveh mesecih predstavili pesnica Aiko Zakrajšek, literarna kritičarka in pesnica Eva Ule, literarni in filmski kritik ter prozaist Martin Justin ter pesnica Lara Gobec. FOTO: Voranc Vogel
Odpri galerijo
V rubriki so se v preteklih dveh mesecih predstavili pesnica Aiko Zakrajšek, literarna kritičarka in pesnica Eva Ule, literarni in filmski kritik ter prozaist Martin Justin ter pesnica Lara Gobec. FOTO: Voranc Vogel

V rubriki Mlado pero vsak mesec predstavljamo mlade avtorje in literarne kritike, dajemo prostor za razmislek o literaturi mlajših generacij in spodbujamo njeno prisotnost v slovenski publicistiki. V rubriki so se v preteklih dveh mesecih predstavili pesnica Aiko Zakrajšek, literarna kritičarka in pesnica Eva Ule, literarni in filmski kritik ter prozaist Martin Justin ter pesnica Lara Gobec.

Pogovor z mladimi avtorji, ki ga usmerja Andrej Hočevar, sodelavec pisarne Ljubljane, Unescovega mesta literature, sicer pa urednik pri Založbi Goga in nekdanji urednik zbirke Prišleki in spletnega medija www.ludliteratura, si lahko ogledate tule:



Povprašali smo jih o njihovem delu in pisateljskih začetkih, slovenski mladi literaturi, sistemskih prednostih in preprekah, pa o delu z uredniki, sodelovanju s kritiki in še marsičem.

Preberite še:

Komentarji: