Nagrajenka Onine zgodbe je Tatjana Leskošek Denišlič

Literarno nagrado Onino pero je na jubilejni podelitvi prejela avtorica zmagovalne zgodbe z naslovom Moje sanje, a verjamem vanje.

Objavljeno
21. september 2015 17.29
Onina zgodba
Uredništvo Dela
Uredništvo Dela

Ljubljana - Danes smo v knjigarni založbe Sanje Hiša sanjajočih knjig podelili literarno nagrado za najboljšo Onino zgodbo. Avtorji in avtorice so v okviru natečaja, ki poteka že 20. leto, letos pisali pod skupnim naslovom Moje sanje.

Izbor nominirancev je potekal pod budnim očesom Valentine Smej Novak, Sabine Obolnar in Klavdije Miko.

Žirija je izbirala med 173 literarnimi prispevki in izbrala deset nominiranih del: Mirjam Furlan Lapanja s Povabilom; Tatjano Furman s Kje si Blažek?; Matejo Gomboc z Zamudo; Katjo Klemenčič s Sanje so me rešile; Tatjano Leskošek Denišlič z dvema prispevkoma: Moje sanje, a verjamem vanje in Varno domovanje; Mileno Miklavčič z Ne moti, je pisalo; Olgo Paušič s Sanjami o zlatem času; Majo Ino Ruparčič z Rdečo svilo; in Katjo Vodopivec z Mojimi sanjami.

Bralke in bralci ste s poslanimi glasovnicami odločili, da je zmagovalka naša lanska nagrajenka, Tatjana Leskošek Denišlič. Njeno zmagovalno zgodbo smo objavili v septembrski izdaji Oneplus.