Notpadu lajv napolnil stožiški stadion

V novem športnem stadionu Stožice se je zaključil triurni glasbeno-gledališki spektakel Lada Bizovičarja in Jurija Zrnca "Notpadu lajv?!". Ta je bil sicer napovedan za soboto, a je bil zaradi napovedanih obilnih padavin prestavljen.

Objavljeno
20. september 2010 23.14
Je. K.
Je. K.
Ljubljana - Notpadu lajv, prvi s športom nepovezan dogodek na novem stožiškem stadionu, je privabil okoli 20.000 ljudi. Zasnovala in vodila sta ga znana televizijska voditelja, igralca in komika Lado Bizovičar in Jurij Zrnec, režiral jo je Igor Gajič.

Raznovrstne aktivnosti, delavnice ipd. so potekale že od popoldneva, največ zanimanja pa je vzbudila prav večerna glasbeno-gledališka predstava. Ta svoj koncept, komične like in rubrike večinoma dolguje As ti tud not padu?!, televizijski oddaji istih avtorjev. V velikem prostoru stadiona v živo pred množico gledalcev jo lahko vidimo predvsem kot pionirski preizkus tega prizorišča za zabavne in popularne kulturne manifestacije.

Zrnec in Bizovičar sta stožiški oder napolnila z gosti iz sveta televizije, slovenske glasbene scene in gledališča, z glasbenimi točkami in skeči – od novih likov in stvaritev lahko izpostavimo zavedna brata Različnik, ki sta skupaj z velikim zborom odpela pesem Slovenije ne dam nikoli!, nekakšno ironično obdelavo motiva domoljubja. Sodeč po odzivih občinstva, je skoraj triurna prireditev izpolnila pričakovanja večine navzočih.