Ana Klašnja: Tudi na vajah se smejem in jočem

Počuti se tako, kot pleše. Fucking faboulous. To vem; ko je govorila o svojem poklicu, je kolena privila k sebi, se objela.

Objavljeno
26. marec 2014 14.39
Jaka Lucu, Polet
Jaka Lucu, Polet

Na steni njene garderobe globoko v nedrju Ljubljanske operne hiše je črno-bel poster s tremi fotografijami Audrey Hepburn iz filma Zajtrk pri Tiffanyju. Audrey čez garderobo zre v razglednico, na kateri je portret ženske in na njej sporočilo: »I know, I know, You Are Fucking Fabolous.«

Za ogledalo je zataknjenih nekaj fotografij iz njenih predstav. In sprva nenavadno, a pogovor kmalu pokaže, da nikakor ne, na steni je tudi koledar londonskega nogometnega kluba Chelsea. Ta garderoba, v njej Audrey, fucking fabolous, Chelsea in fotografije iz predstav je njen, povsem intimni svet solistke baletnega ansambla SNG Opera in balet Ljubljana Ane Klašnje. Ana je vse to, kot solistka to mora biti, hoče biti. Mislim, mila kot Audrey, čustvena kot Chelsea, nadvse zadovoljna v družbi ljudi iz fotografij, ki jo obkrožajo. Počuti se tako, kot pleše. Fucking faboulous, torej.

Veliki intervju z Ano Klašnjo in fotogalerijo njenega slikanja za naslovnico Poleta FIT, si preberite in oglejte na tej povezavi!