Ana Monro gledališče na vsako dvorišče

V sredo, 6.5., je gledališče Ana Monro z umetniško intervencijo ANA POD OKNOM presenetilo in razveselilo stanovalce manjše soseske na Prulah.
Fotografija: Umetniška intervencija ANA POD OKNOM, s katero so presenetili in razveselili stanovalce manjše soseske na Prulah. Foto Jože Suhadolnik/Delo
Odpri galerijo
Umetniška intervencija ANA POD OKNOM, s katero so presenetili in razveselili stanovalce manjše soseske na Prulah. Foto Jože Suhadolnik/Delo

Zasnovali so serijo dogodkov, ki so jo poimenovali ANA POD OKNOM, ker na nek način obuja tradicijo podokničarstva. V okviru te člani ekipe gledališča Ane Monro na javnih površinah pred bloki izvajajo kratke umetniške intervencije, s katerimi želijo popestriti in polepšati dneve v izolaciji. Pri tem seveda upoštevajo vse ukrepe za preprečevanje širitve koronavirusa ter ozaveščajo ljudi o njih. Njihove nastope si boste lahko ogledali skozi okna in/ali z balkonov, seveda pa vas bodo kot vedno povabili k sodelovanju – a tokrat od daleč.

Premierno so 16.4. obiskali stanovanjsko naselje v četrtni skupnosti Bežigrad v Ljubljani. Tokrat pa so presenetili stanovalce blokovskega naselja na Prulah.

Delov fotograf Jože Suhadolnik je ovekovečil njihov zadnji nastop, fotografije iz dogodka pa si lahko ogledate v naši fotogaleriji.

Komentarji: