Deloskop izpostavlja: Cafe Fatal

Ljubljana, Kavarna Union. Premiera v petek, 16. 12, ob 20. uri.

Objavljeno
15. december 2016 19.24

Zavod Senzorium napoveduje nov projekt, kavarniški večer Cafe Fatal, na katerem bodo obiskovalci izkusili značajske lastnosti izbranega lika iz svetovne literature.

Pod protokolom dogodka (miren večer v kavarni) bodo tisti, ki se bodo v dogajanje vključili aktivno, postavljeni v različne romantične in družbene vloge ter situacije v varnem kontekstu in v prijetni družbi.

Na večeru bodo skozi vloge spoznavali osebnostne lastnosti likov in se ob tem zabavali. Barbara Pija Jenič je v najnovejši predstavi združila senzorialni gledališki jezik z »live action role-playing game« oziroma igro vlog ter pri tem iskala hibridno igralno polje v razvoju in raziskavi senzorialnega in interaktivnosti.

Obiskovalci lahko izberejo aktivno (igro vlog) ali pasivno vlogo prišepetovalca.

Dogodek bodo soustvarjali in vodili Jan Bučar, Jernej Čampelj, Meta Černe, Manca Dorrer in Barbara Pia Jenič, obiskovalci pa bodo lahko izbirali med liki, ki so jih ustvarili avtorji Jane Austin, Choderlos de Laclos, Emily Bronte, William Shakespeare, George Orwell, Alexandre Dumas, Nathaniel Hawthorne, Giacomo Casanova, Nikolaj Gogolj, Daphne de Maurier, Gaston Leroux in Lev Nikolajevič Tolstoj.