Deloskop izpostavlja: Nomansland

Ljubljana, Gledališče Glej. Premiera 7. 9., ob 20. uri, ponovitev 8. 9., ob 20. uri.

Objavljeno
06. september 2016 19.10
M. V.
M. V.

V Gledališču Glej gostijo mednarodni gledališki kolektiv Subpoetics International, ki bo nocoj ob 20. uri premierno uprizoril predstavo Nomansland.

Gledališki projekt govori o notranjem nemiru razseljenih duš, ki se znajdejo v večnih vicah begunskega taborišča, ter skozi pesem, poezijo in gib raziskuje kompleksnost življenj, živetih s travmo razseljenih.

Kolektiv Subpoetics International je bil ustanovljen v okviru gibanja za človekove pravice in ustvarja po vsem svetu. V njem deluje več kot 50 gledaliških strokovnjakov, študentov in znanstvenikov s področja antropologije, sociologije in gledališča. Pri delu sledijo smernicam gledaliških teoretikov Barbe, Carrerija, Cieslaka, Grotowskega in Molika. Trenutni člani skupine prihajajo s kurdskih teritorijev iz New Yorka, Ženeve, Aten, Teherana, Pariza, z Jamajke, iz Burgundije in Kijeva.

V tokratni predstavi ustvarjalci različnih umetnostnih profilov prepletajo angleščino, farsi, francoščino, nemščino, kreolščino, patoisu, kurdski dialekt, ruščino in ukrajinščino.