Deloskop izpostavlja: Peter Klepec v ljubljanski Drami

SNG Drama Ljubljana, ob 11. uri matineja, ob 17. uri premiera predstave za otroke.

Objavljeno
17. november 2017 18.30
V. U.
V. U.

Na velikem odru SNG Drama bo danes, ob 11. uri na matineji in ob 17. uri na premieri, krstno zaživel ljudski junak Peter Klepec s posebnostjo, da bo njegovo zgodbo spremljalo občutje naše sodobnosti.

Osrednji lik, otrokom znan tudi izpod peresa Franceta Bevka, tokrat ne bo Peter Klepec, pastirček, ki mu uspe pridobiti čudežno moč, pač pa sramežljivi Petrček – igra ga Nik Škrlec –, ki se ne zna postaviti zase, pravljico o Petru Klepcu pa ima za domače branje ...

Nekega popoldneva razburjen priteče domov z nogometno žogo pod roko in starejša sestra Nina – igra jo Eva Jesenovec – takoj opazi, da se je na igrišču nekaj zgodilo. S pomočjo domišljije in otroške igre ga popelje na fantastično potovanje in na njem se Petrček vživi v zgodbo junaka Petra Klepca, pridobi čudežno moč in premaga največje strahove. Seveda to moč uporabi v dobre namene in spozna, kako je mogoče rešiti tudi zagate na igrišču.

V otroški predstavi Peter Klepec ali Kako postaneš pravi junak v režiji Maje Sever, ki z dramaturginjo Evo Kraševec podpisuje tudi njeno besedilo, igrajo še Maja Končar, Zvone Hribar, Mia Skrbinac, Gašper Jarni in Gašper Kunšek, scenografinja, kostumografinja in oblikovalka lutk v predstavi je Barbara Stupica, skladatelj pa Milko Lazar.