Deloskop izpostavlja: Poklon Jerneju Šugmanu ob 49. rojstnemu dnevu

Ljubljana, SNG Drama. 23. 12., od 16. do 24. ure.
Objavljeno
22. december 2017 18.26
I. B.
I. B.

V ljubljanski Drami vabijo na ogled arhivskih posnetkov nekaterih znamenitih uprizoritev Drame iz osupljivega gledališkega opusa Jerneja Šugmana, ki bi ravno danes praznoval 49. rojstni dan.

Z javno dostopnimi projekcijami posnetkov, ki so pomembni in dragoceni artefakti zgodovine ljubljanske Drame in slovenskega gledališča, se bodo še enkrat poklonili velikemu igralcu, dragocenemu kolegu in izjemnemu človeku.

Jernej Šugman je odšel na vrhuncu umetniških moči, sredi ustvarjalne in življenjske poti. Od svoje prve uprizoritve pred 27 leti je vdihnil življenje 83 gledališkim vlogam, kar 77 odrskih stvaritev pa je oblikoval kot član igralskega ansambla ljubljanske Drame, ki se mu je pridružil pred 25 leti.

Med 16. in 24. uro bodo na velikem odru projicirali delne ali celotne posnetke uprizoritev iz starejših sezon Drame (Hamlet, Baal, Rogožin, Alcest, Othello, Pozzo), na levem odru se bodo sočasno zvrstile projekcije nekaterih zadnjih Šugmanovih uprizoritev v Drami (Jožef Kantor, Henrik IV., Emir, Tašča, ata Ubu).