Deloskop izpostavlja: Verdijev Otello z Joséjem Curo

Cankarjev dom, Ljubljana. Nocoj ob 20. uri.

Objavljeno
05. julij 2016 17.18
V. U.
V. U.

Uprizoritev Otella Giuseppeja Verdija, letošnja produkcija ob 400. obletnici smrti Williama Shakespeara, ki so jo v Cankarjevem domu, ob ljubljanski Operi kot koproducentu, zaupali režiserju Manfredu Schweigkoflerju in dirigentu Jaroslavu Kyzlinku ter premierno predstavili januarja, bo nocoj gostovala na 64. Ljubljana Festivalu.

Shakespearovo dramo je v operni libreto predelal Arrigo Boito, naslovno vlogo pa bo tokrat prevzel ugledni gost, argentinski tenorist, skladatelj, dirigent in producent José Cura, ki, kot zapišejo na Ljubljana Festivalu, slovi kot izvrsten interpret Verdijevih opernih junakov.

Leta 1997 je zaslovel prav v vlogi Otella, pravkar pa ima na koledarju predvsem dela Giacoma Puccinija. Junija je, denimo, kot Dick Johnson nastopal v Hamburgische Staatsoper v operi Deklica z zahoda, nekaj dni za Ljubljano ga čaka gostovanje na Dubrovniških letnih igrah, septembra in oktobra pa znova Puccinijeva Turandot v Operi royal de Wallonie v Liegeu, ki jo bo hkrati režiral in v njej pel.