Matiček za najboljšo predstavo v celoti Šentjakobskemu gledališču Ljubljana

V Postojni se je sklenilo 58. Linhartovo srečanje.
Fotografija: 12 jeznih mož FOTO: Matej Maček/JSKD
Odpri galerijo
12 jeznih mož FOTO: Matej Maček/JSKD

S podelitvijo nagrad najboljšim ljubiteljskim gledališkim predstavam in igralcem se je v Postojni sklenilo 58. Linhartovo srečanje. Matička za najboljšo predstavo v celoti je strokovna žirija v sestavi Ana Perne, Jure Novak in Janez Škof podelila sijajni predstavi Dvanajst jeznih mož v izvedbi Šentjakobskega gledališča Ljubljana, iz iste predstave pa je tudi matiček za moško vlogo, ki si ga je priigral Bojan Vister za vlogo porotnika, so sporočili iz Javnega sklada za kulturne dejavnosti.
 
Žirija je podelila še matička za odrsko norost ali blaznost igre, ki ga je prisodila predstavi Blaznost igre, in matička za preboj pete stene, ki ga je prejel Anže Zupanc za vlogo v prav tej predstavi.
 
Podeljeni sta bili še dve posebni priznanji, za moško vlogo ga je prejel Klemen Langus za upodobitev Vladimirja v predstavi Čakajoč Godota, posebno priznanje za žensko vlogo pa je šlo v roke Anke Eržen za vlogo Marthe Brewster v predstavi Arzenik in stare čipke. 
 
»Gledališče ni tekmovanje, vsak izraz čustev in pogledov na svet je unikaten. Odločitev je bila težka, težka, a vendar lahka. Navdušeni smo nad bero letošnje sezone ljubiteljskega gledališča, saj je dala izjemne predstave, ki smo jih videli na tem festivalu. Glede na omejitve nagrad, ki jih postavlja organizator, smo podelili štiri matičke in dve posebni priznanji. Očarani smo nad ustvarjalnostjo in pogumom ljudi, tako starih kot mladih, ki sploh še verjamejo v gledališče,« je povedal Škof kot predsednik strokovne žirije, kot gledalec pa je dodal: »Presenečen sem, kako dobre so bile predstave, kako z lahkoto jih je bilo gledati in kako mi je vsaka dala nekaj čisto svojega.«

Komentarji: