Razgaljeno, nova koreografija Rosane Hribar

Plesni Teater Ljubljana, petek, 14. 12., ob 20. uri. Ponovitve 5. in 7. januarja ob 20. uri.
Fotografija: Prizor iz predstave. Foto Arhiv Ptl
Odpri galerijo
Prizor iz predstave. Foto Arhiv Ptl

Po sinočnji premieri bo danes v Plesnem teatru Ljubljana prva ponovitev plesno-gledališke predstave Rosane Hribar Razgaljeno. V najnovejšem delu priznana koerografinja in pomembna predstavnica naših sodobnih plesalcev sledi motivom besedila Jana Fabra z naslovom Napaka sem (Ik been een fout) iz leta 1988.

V uprizoritvi Razgaljeno skupaj s soustvarjalci, igralcem in gibalcem Vitom Weisom ter plesalkami Kristino Aleksovo, Nežo Blažič, Tino Habun in Katjo Kolarič, ne preizprašuje le vrednosti, sposobnosti in tudi (o)mej(e)nosti človeškega telesa, marveč poskuša ponovno ovrednotiti samega človeka v luči njegove nemoči, razočaranj in ujetosti v razkrajajoči se družbeni sistem.

Rosana Hribar je ena naših najuglednejših plesnih ustvarjalk generacije sodobnih plesalcev iz zgodnjih sedemdesetih let prejšnjega stoletja. V zadnjih dveh desetletjih je kot plesalka in koreografinja sodelovala s skoraj vsemi najpomembnejšimi slovenskimi koreografi, s številnimi gledališkimi režiserji ter sodobnoplesnimi in baletnimi skupinami doma in v tujini.

Med drugim je s plesalcem in koreografom Gregorjem Luštkom ustvarila nekaj pomembnih duetov in predstav. Je prejemnica številnih nagrad, med njimi, skupaj z Gregorjem Luštkom, nagrade Prešernovega sklada leta 2015. Predstava Razgaljeno je nastala v produkciji Zavoda Flota Ljubljana v koprodukciji z Zavodom Flota iz Murske Sobote, Plesnim Teatrom Ljubljana ter Zavodom Orlandina.

Komentarji: