Razpis za ravnatelja ljubljanske Opere tretjič padel v vodo

Nihče od prijavljenih kandidatov ni bil izbran. Na čelu nacionalke ostaja Staš Ravter kot vršilec dolžnosti.

Objavljeno
30. maj 2019 16.00
Posodobljeno
30. maj 2019 16.10
Staš Ravter je v. d. ravnatelja Opere od konca aprila. FOTO: Aleš Černivec/Delo
STA
STA
SNG Opera in balet Ljubljana bo še nekaj časa brez ravnatelja s polnim mandatom, saj je padel tudi tretji javni razpis za to delovno mesto. Ker nihče od prijavljenih kandidatov ni bil izbran, ga bo ministrstvo za kulturo ponovilo. Do takrat bo hišo vodil Staš Ravter kot vršilec dolžnosti.

Na razpis, objavljen novembra lani, so prejeli pet prijav, šlo pa je za tretji razpis za ravnatelja tega javnega zavoda v zadnjih dveh letih.

Prvega je ministrstvo objavilo maja 2017, ko je bil ravnatelj še Peter Sotošek Štular. Ker nobeden od prijavljenih kandidatov ni dobil podpore svetov javnega zavoda, je razpis padel, zato ga je ministrstvo konec leta 2017 ponovilo.

Kmalu zatem, pol leta pred iztekom mandata, je Sotošek Štular odstopil, zato je ministrstvo aprila 2018 za v. d. ravnatelja imenovalo Rajka Meserka, nato pa konec istega leta objavilo še en razpis, na katerem pa zdaj prav tako ni bil izbran noben kandidat.

Ker v vmesnem času, kot so pojasnili na ministrstvu, razpisa ni bilo mogoče zaključiti, Meserku pa se je mandat iztekel, so konec aprila za v. d. ravnatelja imenovali Ravterja.