Samostoječa komedija v črnini

12. festival stand-up komedije ponuja šest večerov smeha.

Objavljeno
20. avgust 2019 17.00
Posodobljeno
20. avgust 2019 21.44
FOTO: Jože Suhadolnik
V torek se je ob 21. uri z otvoritvenimi salvami smeha na Ljubljanskem gradu začela že 12. izvedba festivala »samostoječe komedije v širši regiji«. Do 25. avgusta se bo pred publiko zvrstilo 38 komikov iz desetih držav in treh celin. Organizatorji so jih razvrstili po tematskih sklopih, ki jih je sinoči uvedla slovenska komična sprega pod vodstvom Andreja Težaka - Teškyja.

image
FOTO: Jože Suhadolnik


V sredo bo oder pripadel čezoceanskim mojstrom smeha, na čelu z April Macie, zmagovalko tekmovanja HowardStern's Hottest and Funniest Chick ter znanko iz NBC-jevega šova Last Comic Standing. V bratskih jezikih se bodo šalili hrvaški komedijanti, med drugimi priljubljeni Ivan Šarić in »pogrešana moška copata« Ranko Babić.

image
FOTO: Jože Suhadolnik


V že razprodani Sobotni vročici pa bodo nastopili domači težkokategorniki Perica Jerković, Boštjan Gorenc Pižama, Sašo Stare, Lucija Ćirović in Rok Škrlep. Očeta festivala Tešky in Tin Vodopivec obljubljata obilo »črnine« vseh šest večerov. V primeru dežja se smeh seli v Festivalno dvorano.

image
Očeta festivala Andrej Težak - Tešky in Tin Vodopivec obljubljata obilo »črnine« vseh šest večerov. FOTO: Jože Suhadolnik


image
FOTO: Jože Suhadolnik


image
FOTO: Jože Suhadolnik