Sklad Jerneja Šugmana podeljuje štipendije

Sklad Jerneja Šugmana razpisuje štipendije za študente dramskih umetnosti in gledališke raziskovalce.

Objavljeno
25. april 2018 16.00
Posodobljeno
25. april 2018 15.58
Sklad Jerneja Šugmana razpisuje dve celoletni štipendiji za umetniško izobraževanje ali/in delo na lastnem projektu ter celoletno štipendijo za magistrsko delo - raziskovalno nalogo o zgodovini in delovanju Združenja dramskih umetnikov Slovenije (ZDUS) od leta 1918 do danes.
Ti. L., STA
Ti. L., STA
Sklad Jerneja Šugmana razpisuje štipendije za študijsko leto 2018/2019 za študente dramskih umetnosti in gledališke raziskovalce. Na voljo sta dve celoletni štipendiji za umetniško izobraževanje ali/in delo na lastnem projektu ter celoletno štipendijo za magistrsko delo - raziskovalno nalogo o zgodovini in delovanju Združenja dramskih umetnikov Slovenije (ZDUS) od leta 1918 do danes.Vse v roku prispele in s predpisanimi dokazili opremljene vloge bodo ocenjene v skladu z merili Sklada Jerneja Šugmana. Štipendije bodo dodeljene kandidatom po vrstnem redu na prednostni listi glede na število razpisanih štipendij. Izbrani kandidati bodo z ZDUS sklenili pogodbo o prejemanju štipendije.

Kandidati se lahko na razpis za štipendije Sklada Jerneja Šugmana prijavijo do vključno 25. maja. Vsi kandidati bodo o rezultatih razpisa obveščeni najkasneje v mesecu od njegovega zaključka, so sporočili z ZDUS.

Združenje je sklad ustanovilo ob 100-letnici delovanja v spomin na konec lanskega leta preminulega igralca Jerneja Šugmana, njegovo umetniško in pedagoško delo ter etično držo. S skladom želi združenje zlasti mladim, nadarjenim dramskim ustvarjalcem omogočiti letno štipendiranje bodisi za nadaljnje izobraževanje ali samostojno umetniško delo.