Slovenca med petimi najboljšimi gledališčniki v Evropi

Bara Kolenc in Atej Tutta v koprodukciji s Kinom Šiška sta se kot prva Slovenca uvrstila na festival Theatertreffen.

Objavljeno
17. maj 2016 21.10
N. Č.
N. Č.

Ljubljana - Na najpomembnejšem nemškem gledališkem festivalu Theatertreffen, ki velja za »nemško Borštnikovo srečanje«, se vsako leto po izboru žirije predstavi deset izbranih nemških institucionalnih produkcij pretekle sezone in pet mednarodnih gostujočih predstav in bralnih uprizoritev.

Slovenska umetnika Bara Kolenc in Atej Tutta v koprodukciji s Kinom Šiška sta se uvrstila med prvih pet mednarodnih predstav v okviru mednarodnega fokusa inovativnih avtorjev Theatertreffen Stückemarkt.

Žirijo sta prepričala s predstavo Metamorfoze 3°: RETORIKA. Med prijavljenimi je bilo 314 projektov z vse Evrope.

Letos je festival Theatertreffen za Slovence še posebej zanimiv, saj bomo imeli prvič v 53. letih, ko se je festival začel, svojega predstavnika.

Petčlanska žirija v sestavi Hans-Werner Kroesinger, Kathrin Röggla, Árpád Schilling, Simon Stone in Christina Zintl je letos iskala inovativne forme avtorstva, ki se ukvarjajo s politično dimenzijo uprizoritve.

Namen mednarodnega fokusa Theatertreffen Stückemarkt je festivalski publiki in gledališkim producentom predstaviti izbrane avtorje kot največje talente sodobnega evropskega gledališča, ki razvijajo nove forme avtorstva, odkrivajo nove gledališke jezike in premikajo meje možnega znotraj uprizoritvenih umetnosti in umetnosti nasploh, poskrbeti za njihovo mednarodno prepoznavnost in jim ponuditi možnosti za njihov nadaljni umetniški razvoj.

Bara Kolenc in Atej Tutta bosta predstavo Metamorfoze 3°: RETORIKA odigrala 18. maja na velikem odru Berliner Festspiele.