Deloskop izpostavlja: Ptujski Festival Arsana

Ptuj, različna prizorišča. Četrtek, 28. 7. od 19. ure.

Objavljeno
27. julij 2016 19.03
M. V.
M. V.

Na Ptuju bo Festival Arsana do sobote ponujal velik izbor glasbenih prireditev. V današnjem programu poudarjamo nastop klavirskega tria Khaldei (Ptujski grad ob 19.00) v zasedbi Barbara Baltussen (klavir), Pieter Jansen (violina) in Francis Mourey (čelo) z deli Mozarta, Celisa, Škerjanca in Šoštakoviča. Belgijsko-francoski trio izvaja poleg ruske tudi belgijsko in flamsko glasbo.

Ob 20.30 bo na dvorišču Minoritskega samostana plesno-glasbena skupina CoraViento s sodelovanjem z vsestransko madžarsko umetnico Marío Keck izvedla celovečerno plesno-glasbeno predstavo flamenka z naslovom (Ni)sem. Šest plesalcev in trije glasbeniki v predstavi flamenko stare šole gibalno povežejo s sodobnim plesom, glasbeno pa se ob zvokih klavirja in indijske table podajo od flamenka do jazza ter etno ciganskih in madžarskih folklornih napevov.

Ob 22.00 bo v hotelu Mitra Jazz večer z Ajdo Stino Turek, študentko drugega letnika ameriške univerze Berklee College of Music, smer vocal jazz performance, v Kavarni Evropa pa bo ob isti uri festivalsko dogajanje sklenil koncert alternativne rockovske skupine Infected, ki se bo tokrat predstavila v akustični preobleki.