Forbes: Najbogatejša estradnika sta Diddy in Beyonce

Oba sta se med deseterico prebila iz precej nižjih lanskih uvrstitev, Diddy z 22., Beyonce pa s 34. mesta.
Objavljeno
13. junij 2017 18.03
V. U., STA
V. U., STA
Revija Forbes je objavila seznam stotih najbogatejših slavnih osebnosti. Na prvih desetih mestih so se znašla imena s področja glasbe, žanrske literature in športa. Na prvo mesto se je s 130 milijoni dolarjev letnega zaslužka zavihtel raper Diddy s polnim imenom Sean John Combs, sledita pevka Beyonce  s 105 milijoni in pisateljica J. K. Rowling s 95 milijoni.

Grammyjevemu nagrajencu Combsu, znanem po albumih No Way Out in Forever, ki naj bi po pisanju britanskega BBC obogatel na račun podjetniških poslov, sledi pevka Beyonce. Oba sta se med deseterico slavnih osebnosti, ki so v zadnjem letu zaslužili največ, prebila iz precej nižjih uvrstitev – Combs z 22., Beyonce pa s 34. mesta lanske lestvice.

Na tretjem mestu kraljuje pisateljica J. K. Rowling, kar gre pripisati objavi igre Harry Potter in otrok prekletstva ter filmom o čarovniku Harryju Potterju in knjigi Fantastic Beasts And Where To Find Them. Četrto mesto je zasedel kanadski hip hop izvajalec Drake, peto nogometni zvezdnik Cristiano Ronaldo, šesto pa kanadski pevec The Weeknd. Na sedmem mestu sledi ameriški radijski in televizijski zvezdnik Howard Stern, na osmem skupina Coldplay, na devetem avtor kriminalk James Patterson, na desetem pa ameriški košarkaš LeBron James.

Za preboj v stoterico je bil potreben vsaj zaslužek 32 milijonov, kolikor jih Forbes pripisuje Zlatanu Ibrahimoviću, ki lestvico zaključuje na 100. mestu.