Kaj lahko EPK ponudi mladim?

Na posvetu bodo sodelovali predstavniki mladinskih in nevladnih organizacij javnih in zasebnih zavodov, ki sodelujejo z mladimi, ter mladi s Ptuja in okolice, ki (so)ustvarjajo ptujsko kulturno sceno.
Fotografija: Posvet Mladi za EPK – EPK za mlade se bo začel ob 18. uri v Stari steklarski delavnici na Ptuju. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
Odpri galerijo
Posvet Mladi za EPK – EPK za mlade se bo začel ob 18. uri v Stari steklarski delavnici na Ptuju. FOTO: Uroš Hočevar/Delo

Kandidatura Ptuja za Evropsko prestolnico kulture leta 2025 odpira veliko priložnosti tudi za mlade. Kako se lahko vključijo v proces priprave kandidature in na kakšne načine prispevajo k pripravi in izvedbi programov, bodo razpravljali danes ob 18. uri na Ptuju. Mladi za EPK – EPK za mlade je naslov posveta, na katerem bodo sodelovali Center interesnih dejavnosti Ptuj, Klub ptujskih študentov in Društvo CET Platforma.

Na posvetu bodo sodelovali predstavniki mladinskih in nevladnih organizacij javnih in zasebnih zavodov, ki sodelujejo z mladimi, ter mladi s Ptuja in okolice, ki (so)ustvarjajo ptujsko kulturno sceno. Skupaj bodo poskušali najti odgovore na vprašanja, kaj lahko Evropska prestolnica kulture ponudi umetnikom in producentom, ki so na začetku svoje ustvarjalne poti, in kaj lahko od njih pričakuje. Prav tako bo tekla razprava o tem, ali je mladinska ustvarjalnost na Ptuju in v regiji dovolj razvita ter podprta na primeren način.

Posvet Mladi za EPK – EPK za mlade se bo začel ob 18. uri v Stari steklarski delavnici na Ptuju.

Komentarji: