Kino Šiška išče novega direktorja

V iskanju protikandidatov dosedanjemu direktorju Simonu Kardumu.
Fotografija: Simon Kardum FOTO: Mavric Pivk/Delo
Odpri galerijo
Simon Kardum FOTO: Mavric Pivk/Delo

Včeraj so na spletni strani Mestne občine Ljubljana objavili­ javni razpis za direktorja oziroma direktorico javnega zavoda Center urbane kulture Kino ­Šiška. Po ­nekaj javnih razpravah v zadnjem času, ki smo jih med ­apologeti in kritiki dosedanjega delovanja Kina Šiška spremljali­ v medijih, bo kmalu jasno, kdo bo po novem direktor enega od bolj dejavnih in priljubljenih javnih zavodov.

Med pogoji, ki jih morajo izpolnjevati kandidati, sta tudi najmanj štiri leta delovnih izkušenj na področju dela javnega zavoda, od tega najmanj dve leti na vodstvenih delovnih mestih, ter mednarodne in organizacijske izkušnje s področja dejavnosti zavoda. Prav ta pogoja sta precej skrčila nabor kandidatov, o katerih so v javnosti že pred časom ugibali. Prijava na mesto direktorja Kina Šiška predvideva tudi premišljen programsko-vsebinski načrt, ki ga bržkone ni mogoče napisati v zgolj desetih dneh – takšen rok za prijavo je namreč določila občina, zato so se resni kandidati že prej morali pripravljati na razpis.

Med potencialnimi protikandidati dosedanjemu direktorju Simonu Kardumu, ki je Kino Šiška od odprtja leta 2009 vodil dva mandata, je bil neuradno omenjen Peter Baroš. Nekdanji vodja in zdajšnji generalni sekretar Slovenskega glasbenoinformacijskega centra (Sigic), uradnik na ministrstvu za kulturo, sicer pa diplomirani filozof in sociolog kulture, glasbenik in član zasedbe Zaklonišče prepeva, je za Delo potrdil govorice o kandidaturi. »Glede na zavezo, ki jo je Simon Kardum sprejel in se ob nastopu svoje funkcije moralno zavezal, da bo po dveh mandatih z ekipo sestopil s položaja, sem priložnost, da se prijavim na razpis za to delovno mesto, čutil kot dolžnost,« je povedal Baroš, ki o vsebinskih podrobnostih svojega programa še ni hotel spregovoriti.

V Kinu Šiška so potrdili, da se bo dosedanji direktor Simon Kardum ponovno potegoval za podaljšanje mandata. »Želi si čim več resnih protikandidatov, pa naj odloči boljši program,« so sporočili iz Kina Šiška. Po izteku razpisnega roka 28. februarja bo o tem odločal Mestni svet MOL in o odločitvi seznanil kandidate v osmih dneh po sprejetju sklepa o imenovanju. Novi direktor bo po predhodnem mnenju sveta zavoda imenovan za pet let.

Komentarji: