Spet viktorijanski Sherlock

Kostumograf Steven Moffat se je odločil, da bodo oba protagonista spet oblekli v tradicionalna oblačila.

Objavljeno
10. julij 2015 17.31
SSL
SSL
Britanski BBC je predstavil novo kostumografijo za nadaljevanje televizijske serije o znamenitem detektivu Sherlocku Holmesu in njegovem zvestem pomočniku dr. Watsonu, ki ju od leta 2010 upodabljata Benedict Cumberbatch (desno) in Martin Freeman. Hišni kostumograf Steven Moffat se je namreč odločil, da bodo po treh sezonah »modernega« Sherlocka oba protagonista spet oblekli v tradicionalna oblačila iz viktorijanskih časov.

A ne za celotno četrto serijo, ki naj bi jo začeli predvajati prihodnje leto, temveč zgolj za posebno epizodo, ki jo bodo predvidoma zavrteli za letošnji božič. Skratka, ta epizoda bo drugačna različica serije, kakršne smo v zadnjih letih že vajeni: »Kdo bo morda pomislil, da smo ponovno prebrali knjige o Sherlocku Holmesu in se zavedeli, da sta junaka v naši seriji zatavala v napačen čas, zato smo sklenili to napako popraviti,« se je pošalil Moffat.

»Zelo vesel sem te odločitve, prepričan sem, da bo zadetek v polno,« je samozavesten tudi 39-letni Benedict Cumberbatch, ki se je prav po zaslugi uspešne upodobitve Shelocka Holmesa naglo uveljavil v svetu filma. Kot diplomant univerze v Manchestru se je vpisal na londonsko akademijo za glasbeno in dramsko umetnost in uspešno dokončal študij igre. Po prvih vlogah v britanskih gledališčih je leta 2000 začel nastopati na televiziji in štiri leta pozneje odmevno upodobil slavnega astrofizika Stephena Hawkinga. Od leta 2010 na televiziji, kot rečeno, nastopa v sodobni različici viktorijanskega detektiva Sherlocka Holmesa. Odtlej mu ponudb za vloge ne manjka, sploh odkar je leta 2013 v filmu Peta veja oblasti prepričljivo upodobil Juliana Assangea, leto pozneje pa v Igri imitacije tragičnega britanskega matematika in kriptografa Alana Turinga.

Revija Time je Cumberbatcha lani uvrstila med »sto najvplivnejših ljudi na svetu«.