Trnfest tudi letos bo

Tradicionalni festival Kuda France Prešeren bo potekal bo med 5. in 29. avgustom.

Objavljeno
31. julij 2015 16.35
Slovenija, Ljubljana, 26.Julij2011, Začetek Trnfesta. Foto: Igor Zaplatil/Delo
V. P. S./STA
V. P. S./STA

Festival Trnfest bo tudi letos polnil ploščad na Karunovi, so potrdili organizatorji iz Kuda France Prešeren. Kljub težavam, ki še vedno pestijo organizatorje, bo festival po zaslugi velikih entuziastov in nesebičnih nastopajočih, ki se bodo odrekli honorarjem, potekal od 5. do 29. avgusta.

Kakšen bo program odprtja, še ni znano, so pa znani nekateri nastopajoči v nadaljevanju. Med glasbenimi skupinami bodo nastopili Dream­walk, The Ghena, Kontrabant in Dolly Bad. V nedeljo, 9. avgusta, bo potekal Impromaraton, impro večer pa bo na sporedu 22. avgusta.

Na Trnfest prihaja tudi gledališče klovnov s predstavo Končica­ v izvedbi Kuda Ljud in Zavoda Bufeto, Brane Potočan bo pripravil gibalno predstavo, festival pa bo 26. avgusta sklenil stand-up nastop Vida Valiča. Vsi dogodki Trnfesta bodo potekali na dvorišču, po 22. uri pa v prostorih Kuda France Prešeren v Trnovem.

Dogajanje bo zadnji teden na dvorišču med 27. in 29. avgustom tradicionalno dopolnila Emonska promenada, sestrski festival, namenjen družinam. Tudi v sklopu Trnfesta bo nekaj dogodkov za najmlajše – predstava Rdeča kapica v izvedbi lutkovnega gledališča Fru Fru ter cirkus za otroke.

Na finančne težave, s katerimi se zaradi dolgov iz preteklosti spopada Kud France Prešeren, so organizatorji Trnfesta prvič javno opozorili pred dvema letoma, ko so 22. izdajo festivala poimenovali Zadnji Trnfest?. Lani so festival kljub vsemu organizirali, a so vanj namesto okoli 120.000 evrov, kolikor so vložili v predhodne izdaje, vložili okoli 30.000 evrov. Stroške jim je uspelo radikalno znižati predvsem zato, ker so se nastopajoči odpovedali honorarjem.