Komik Louis CK priznal spolno nadlegovanje in se pokesal

Jenny McCarthy in Portia De Rossi obtožili nadlegovanja tudi Stevena Seagala.

Objavljeno
10. november 2017 12.32
V. U.
V. U.

Potem ko so o neprimernem spolnem obnašanju vplivnega ameriškega komika Louisa CK, prejemnika več emmyjev, znanega po seriji Louie, dolgo krožile govorice, se je pet žensk o tem odločilo spregovoriti v mediju.

Njihove izjave je včeraj objavil The New York Times. Igralki Dana Min Goodman in Julia Wolov sta za časopis izjavili, da ju je komik leta 2002 zvečer po nastopu povabil v hotelsko sobo in ju šokiral z vprašanjem, ali lahko iz hlač potegne penis.

Ker sta menili, da gre za šalo, sta se smejali, a je komik zatem ostal brez vseh oblačil in pričel masturbirati. Tri druge ženske so izjavile, da je v njihovi prisotnosti masturbiral, to počel med pogovorom po telefonu oziroma kdaj vprašal, ali bi lahko masturbiral v njihovi družbi.

Odpoved nastopov in premiere filma

HBO je včeraj odpovedal njegov nastop v oddaji Night of Too Many Stars (Noč s preveč zvezdami) in tudi njegove starejše umaknil iz vsebin na zahtevo, prav tako so producenti njegovega najnovejšega filma z naslovom I Love You, Daddy (Rada te imam, očka) umaknili datum premiere, načrtovane za 17. november. Tudi njegov nastop v The Late Showu s Stephenom Colbertom je odpovedan. Netflix pa je odpovedal delo na seriji njegovih komičnih nastopov.

Komik v novem filmu, ki ga je tudi režiral in zanj napisal scenarij, igra uspešnega televizijskega producenta in scenarista, ki se sooča s tem, da je njegovo 17-letno hčer osvojil 68-letni filmski producent, o katerem krožijo govorice, da je pedofil.

Komik je priznal, da so obtožbe petih žensk o njegovem neprimernem spolnem obnašanju resnične in se za to prizadetim ženskam ter sodelavcem pri projektih tudi opravičil. Med drugim je priznal, da je ženskam povzročil bolečino in si ne more oprostiti za neodgovorno obnašanje.

Izpostavljeni tudi uredniki in novinarji

Podobno usodo kot C. K. Louis doživlja nekdanji igralec serije Opravljivka Ed Westwick, ki se sooča z obtožbo posilstva, nekdanji igralec serije Urgenca Anthony Edwards trdi, da ga je pred 22 leti kot 12-letnega posilil režiser Gary Goddard, igralec Jeremy Piven pa zavrača obtožbe o spolnih nadlegovanjih in napadih.

Brez službe sta ostala urednika revije The New Republic in javnega medija NPR, samostojni novinar Ben Ryan izdajatelja revije Rolling Stone Janna Wennerja obtožuje, da mu je ponujal delo v zameno za spolne odnose, igralka Jenny McCarthy trdi, da jo je nadlegoval igralec Steven Seagal.

Seagala obtožila tudi Portia De Rossi

Nove obtožbe spolnega nadlegovanja je obtožen tudi Steven Seagal. Zatem ko so igralca in mojstra borilnih veščin, ki je kot – ne najbolj prepričljiv – glasbenik pred tremi leti nastopil tudi v Ljubljani, tovrstnega obnašanja v zadnjem času obtožile igralke Lisa Guerrero, Rae Dawn Chong in Julianna Margulies, pri čemer te obtožbe niso bile prve, se je zdaj oglasila še igralka Portia De Rossi.

Steven Seagal na koncertu v ljubljanski Cvetličarni. Foto: Mavric Pivk/Delo

Tukajšnjim gledalcem televizije je Portia De Rossi znana iz serije Raztresena Ally, sicer pa je že od leta 2008 poročena z Ellen De Generes. Svojo izkušnjo z ene avdicij pri Seagalu je objavila kar na twitterju.

»Moja zadja avdicija za film Stevena Seagala je bila v njegovi pisarni. Rekel mi je, kako pomembno je imeti kemijo tudi izza kamer, me posedel in odpel zadrgo na usnjenih hlačah. Stekla sem ven in poklicala agentko. No, nisem vedela, če je tvoj tip, mi je brezbrižno odgovorila,« je zapisala.

Ob vsej poplavi obtožb o spolnih napadih in neprimernem obnašanju jo je doslej najbolj poceni odnesel predsednik ZDA Donald Trump, ki je celo zmagal na volitvah po objavi posnetka, na katerem se hvali, da lahko zato, ker je slaven, z ženskami počne, kar se mu zdi.