Vrača se viteški turnir pesnic in pesnikov

Založba Pivec je znova razpisala natečaj za najboljšo neobjavljeno pesem, sledil bo turnir s končnim izborom vitezinje oziroma viteza poezije.
Objavljeno
12. januar 2018 14.06
bostjan veber/glorjana
V. U., STA
V. U., STA

Založba Pivec je razpisala natečaj za 18. pesniški turnir. Na natečaju lahko s po eno pesmijo, ki ne sme biti daljša od 60 verzov oziroma vrstic, sodelujejo avtorji s pesmimi v slovenskem jeziku, ki so stari vsaj 16 let.

Na koncu se bodo pesniki pomerili na pesniškem turnirju, na katerem bodo med kandidati izbrali vitezinjo oziroma viteza poezije.

Najprej bo strokovna žirija v sestavi Urška P. Černe, Borut Gombač in Irena Novak Popov izmed sodelujočih izbrala 24 najbolj uspešnih avtorjev. Ti se bodo konec marca in v začetku aprila pomerili na dveh polfinalnih turnirjih, ki bosta na Jesenicah in v Brežicah, so sporočili z založbe Pivec.

Finalni turnir letos 21. aprila

Polovica od izbrane štiriindvajseterice se bo pomerila na enem turnirju, druga polovica pa na drugem. Na obeh polfinalnih srečanjih bo strokovna komisija izmed 12 pesmi izbrala štiri, dve pa občinstvo z glasovanjem, kar pomeni, da bosta tisti dve pesmi, ki bosta prejeli največ glasov občinstva poleg štirih, ki jih je izbrala komisija, napredovali v finale.

Dvanajst izbranih pesnikov bo 21. aprila s pesmimi, ki jih bodo sami interpretirali, sodelovalo na 18. pesniškem turnirju v Mariboru. Strokovna komisija bo izbrala vitezinjo oziroma viteza pesniškega turnirja. Svojega nagrajenca bo z glasovanjem izbralo tudi občinstvo.

Strokovna komisija bo 15. marca objavila imena 24 izbranih avtorjev na spletni strani Založbe Pivec in v nekaterih tiskanih medijih.