Tomaž Kozlevčar zapušča Perpetuum Jazzile

Zasedba Perpetuum Jazzile je medijem razposlala uradno sporočilo, da so se "po točno desetih letih uspešnega sodelovanja s Tomažem Kozlevčarjem soglasno odločili, da svoje dosedanje medsebojno sodelovanje spremenimo".

Objavljeno
17. januar 2011 21.40
J. Š. A. kultura
J. Š. A. kultura
V nadaljevanju sporočila zelo diplomatsko nadaljujejo, da Tomaž Kozlevčar po novem s Perpetuum Jazzile ne bo več sodeloval kot umetniški vodja, a da so z veseljem sprejeli njegov predlog po nadaljevanju sodelovanja na področju prihajajoče studijske produkcije ter produkcije novih skladb; z njimi bo še naprej sodeloval tudi na področju pisanja aranžmajev ter novih enkratnih glasbenih projektov, katerih vsebina je še skrivnost. O prevzemu vloge umetniškega vodje se že pogovarjajo z več vrhunskimi glasbeniki, odločitve o dokončni izbiri imena pa bodo znane verjetno v prihodnjem mesecu.

Razlog za spremembo je potreba po reorganizaciji, nadaljujejo, Perpetuum Jazzile je namreč v zadnjem času prerasel obstoječe okvirje, rast domačega in tujega povpraševanja po zasedbi in z njim število in obseg projektov pa terja še bolj fokusirano delo in porazdelitev ključnih vlog in obveznosti na več ljudi.

Glasbeni projekti in koncertne aktivnosti zasedbe se nadaljujejo nespremenjeno in po ustaljenih načrtih, pripravljajo se že na nove projekte, saj se leto 2011, kot so zapisali, že zdaj kaže kot najbolj dinamično doslej. "Med načrte spadajo predvsem širitev na mednarodna koncertna prizorišča, omenimo lahko še sodelovanje pri večjem glasbenem projektu v ZDA, daljšo koncertno turnejo po ZDA, izdajo novega DVD z Vokal Xtravaganzze 2010, izdajo nekaj novih singlov, začenši v kratkem z Avsenikovim venčkom, obstajajo možnosti za sodelovanja z odmevnimi tujimi glasbenimi imeni, v naš koncertni koledar kmalu prihajajo gostovanja v Berlinu in verjetno tudi nekaj drugih evropskih prestolnicah, v kratkem pa bomo preoblikovali tudi spletno stran. Naš največji koncert na domačih tleh Vokal Xtravaganzza v Cankarjevem domu v Ljubljani bo letos nekoliko prej kot zadnji dve leti, v začetku oktobra, v goste pa bomo povabili tudi novo tujo a cappella zasedbo, katere ime pa naj za zdaj ostane še skrivnost."

Predsednik in manager Perpetuum Jazzile Boštjana Usenika je dejal: "Tomažu smo iskreno hvaležni za umetniško usmerjanje in glasbeno vodstvo zasedbe. Vse od začetka leta 2001 je veliko pripomogel k njenem vzponu in rasti v različne smeri. Desetletje sodelovanja PJ s Tomažem je zaznamoval velik uspeh, zato se ob prenovljeni obliki sodelovanja že veselimo zagona ob novih skupnih projektih. Sicer pa se veselimo novih vrhunskih ustvarjalnih izzivov in visoko kakovostnega dela pod novim umetniškim vodstvom, Tomažu pa želimo samo vse najbolje tudi pri njegovih bodočih samostojnih glasbenih projektih."

Svoje fane je zasedba za novo leto razveselili s prav posebnim darilom, objavo svojega a capella Avsenik Medleya, ki si ga je v prvih treh dneh ogledalo že preko 40.000 ljudi.Za vokalno izvedbo venčka dveh mednarodno najuspešnejših pesmi Ansambla bratov Avsenik - Na avtocesti in Na Golici - so se odločili, ker so jo želeli ponesti v svet. Sočasno z Avsenik medleyem so na YouTube objavili še svojo izvedbo True Colors ...... in Rosanne. Avtor vseh treh priredb je Tomaž Kozlevčar.