V starosti 86 let je preminila Nela Eržišnik

Sinoči je v starosti 86 let umrla Nela Eržišnik, znana hrvaška igralka in komedijantka, ki publiki najbolj ostaja v spominu po legendarni vlogi Marice Hrdalo.

Objavljeno
14. avgust 2007 18.30
Nela Eržišnik
Zagreb – Po poročanju hrvaških medijev je sinoči v starosti 86 let v Zagrebu umrla Nela Eržišnik, znana hrvaška igralka in komedijantka, ki so jo poznali po celi nekdanji Jugoslaviji. Po filmu se je uveljavila na televizijskih ekranih, publiki pa najbolj ostaja v spominu po legendarni vlogi Marice Hrdalo.

Nela se je leta 1922 rodila v Banjaluki, njena družina pa se je 13 let kasneje preselila v Zagreb, kjer se je Nela po končani šoli zaposlila na pošti. Po koncu vojne je končala študij igre na zagrebški igralski šoli. Kot študentka je že nastopala v Hrvaškem narodnem gledališču in kot profesionalka ostala tam vse do leta 1953, nato pa je odšla v zagrebško dramsko gledališče, ki ga je ustanovil Branko Gavella.

V svoji dramski karieri je odigrala na desetine vlog, nastopila pa je tudi v nekaterih kultnih hrvaških filmih v prejšnjem stoletju. Potem ko se je preselila na televizijo, se je uveljavila kot ena največjih hrvaških komedijantk, saj jo kot Marico Hrdalo pomnijo številne generacije.