Deloskop izpostavlja: Nova doba prihaja!

Mestni muzej Ljubljana. Četrtek, 27. 10., ob 20. uri.

Objavljeno
26. oktober 2016 19.12

V Mestnem muzeju Ljubljana bodo nocoj ob 20. uri odprli razstavo Nova doba prihaja! Industrija in delo v Ljubljani, ki prinaša prvi celovitejši zgodovinski pregled razvoja industrije, dela in kapitala v prestolnici od leta 1835 do danes.

Obiskovalce popelje skozi industrijski razvoj in razkriva, katere novosti so vsakič znova spreminjale dojemanje dela, prostega časa, družbe, proizvodnje, potrošnje in nas samih.

O razmerjih med industrijo, delom in kapitalom skozi različna obdobja bo pričalo več kot 600 predmetov, med njimi računi, ki so jih izdajale prve ljubljanske tovarne, in izdelki, ki so jih izdelovale, portreti prvih industrialcev, fotografije goreče Cukrarne, plakati ljubljanskega velesejma, plakati s pozivi delavcem, arhivski posnetki iz ljubljanskih tovarn, predmeti, ki so definirali ambient naših domov v 70. in 80. letih, izdelki množične proizvodnje in potrošnje, TV-oglasi, plakati PID-ov ter pričevanje nekdanjih zaposlenih v ljubljanskih tovarnah.

Razstavo, ki bo na ogled do 21. 5., bodo spremljali javna vodstva v slovenskem in angleškem jeziku, družinske delavnice, predavanja, pogovor s skupnim razvijanjem podjetniških pobud in projektov v okviru Proaktivne kavarne in ogled proizvodnje v tovarni Union.