Deloskop izpostavlja: Ustvarjalni center Švicarija

Ljubljana, Ustvarjalni center Švicarija. 14. 12., ob 17., 18. in 19. uri.

Objavljeno
13. december 2017 22.13
M. V.
M. V.

V Ustvarjalnem centru Švicarija, ki so ga prejšnjo soboto naselili prvi umetniki, napovedujejo nocoj odprtje prvih dveh razstav: ob 17. uri razstave Kopiranje, ob 19. uri pa razstave Marije Mojce Pungerčar Predvideno je prehodno obdobje. Odprtji razstav bo ob 18. uri povezalo vodstvo po razstavi Predvideno je prehodno obdobje z avtorico Marijo Mojco Pungerčar in kustosinjo razstave Nino Jeza.

Razstava Kopiranje predstavlja dela iz knjige umetnika ob sodelovalnem projektu z združenjem Printeresting. V projektu se je enajst umetnikov na različne načine soočilo s kopiranjem in kopijo. Med njimi tudi slovenski umetnici Nika Rupnik in Nez Pez.

Marija Mojca Pungerčar je ena izmed rezidentk Ustvarjalnega centra Švicarija. Njen projekt Predvideno je prehodno obdobje izhaja iz izbora fotografskih posnetkov, s katerimi je v daljšem obdobju dokumentirala zasebne dogodke, ki predstavljajo ali nakazujejo življenjske prelomnice. Naslov projekta je povzela po davčnem obvestilu. V štirih instalacijah, ki ga sestavljajo, so fotografije natisnjene na steklo ali tekstil. Natisnjene podobe je umetnica nadgradila z vezenjem in tkanjem, projekt pa vključuje tudi luč, video in zvok.

Z novo tematsko razstavo avtorica odpira svoj atelje v Ustvarjalnem centru Švicarija, ki ga je poimenovala Dnevna soba