Galerija P74 na umetnostnih sejmih na Dunaju in v New Yorku

Galerija se bo znova predstavila na dunajskem sejmu Viennacontemporary in na newyorškem sejmu NY Art Book Fair.

Objavljeno
18. september 2017 13.25
V. U., STA
V. U., STA
Galerija P74 se bo te dni predstavila na dveh mednarodnih umetniških sejmih. Na dunajskem viennacontemporary bodo na ogled popartistična slikarska dela Milene Usenik, poprej že predstavljena v Baslu in Madridu, ter kolaži in fotografije Tadeja Pogačarja, na newyorškem sejmu knjig umetnika pa bodo predstavljene aktualne izdaje galerije.

Sejem viennacontemporary bo v dvorani Marx Halle na Dunaju potekal od 21. do 24. septembra. V letošnji izdaji bo sejem gostil 110 galerij iz 27 držav, država v fokusu pa bo Madžarska. Galerija P74 bo na dunajskem sejmu med drugim predstavila sliki Milene Usenik Pentlja V. in Valovanje VI., med Pogačarjevimi deli pa bosta fotografija Kitchen Beauty ter delo School's Out.

Devetič v New Yorku

Med 22. in 24. septembrom pa bo v New Yorku potekal največji sejem knjig umetnika na svetu NY Art Book Fair, ki ga pripravlja organizacija Printed Matter v prostorih MoMA PS 1 v Queensu.

Organizatorji obljubljajo bogat program in številno udeležbo umetnikov, producentov, založnikov, antikvarjev, predstavitve historične efemere, zinov, produkcije, ki nastaja na križišču umetnosti in aktivizma itd., so sporočili iz galerije. Sejem bo pospremil bogat spremljevalni program s pogovori, branji, predstavitvami, delavnicami in predavanji.

Galerija P74 se sejma udeležuje že deveto leto zapored. Napoveduje predstavitev aktualnih izdaj in samoizdaj knjig umetnika, umetniških publikacij in zinov, s poudarkom na knjigah domačih ustvarjalk in ustvarjalcev.

Med izdajami bodo knjige Tadej Pogačar P.A.R.A.S.I.T.E. Museum of Contemporary Art, Nine tanks (and some blank pages) of Brasil, Spaghetti Boys avtorja Tadeja Vaukmana, Twentysix Stages of Erection Dejana Habichta, Metal Mihe Korona ter Nothing Special Zore Stančić.