Na čelu Pokrajinskega muzeja Celje ostaja Stane Rozman

Celjski mestni svetniki so potrdili njegov že tretji mandat. Muzej vodi od leta 2008.
 
Fotografija: Stane Rozman. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Odpri galerijo
Stane Rozman. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

Celjski mestni svetniki so na današnji seji za direktorja Pokrajinskega muzeja Celje z 22 glasovi za in tremi proti ponovno imenovali Staneta Rozmana.

Njegov novi mandat bo začel teči oktobra letos in bo trajal do oktobra 2023. To bo sicer Rozmanov tretji mandat, saj muzej vodi že od leta 2008.

Na razpis za direktorja Pokrajinskega muzeja Celje, ki je bil objavljen februarja, sta se v razpisanem roku prijavila dva kandidata, poleg Rozmana še umetnostni zgodovinar Matija Plevnik. Razpisna komisija je konec marca odprla in pregledala prispeli vlogi in ugotovila, da oba kandidata izpolnjujeta vse razpisne pogoje.
 

Atlet, učitelj, podžupan, muzealec


Marca je komisija svet zavoda Pokrajinskega muzeja Celje pozvala  predhodnemu mnenju k imenovanju direktorja in aprila s strani sveta zavoda prejela pozitivno mnenje k ponovnem imenovanju Rozmana za direktorja muzeja.

Oseminpetdesetletni Rozman je po poklicu profesor zgodovine in sociologije. V gimnazijskih letih se je začel ukvarjati z atletiko, ki se ji je intenzivno posvečal tudi v času študija na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Po zaključku profesionalne športne kariere leta 1994 se je zaposlil na Srednji ekonomski šoli v Celju, kjer je 14 let poučeval zgodovino.

V letih 2003 do 2010 je nepoklicno opravljal funkcijo podžupana celjske občine, zadolženega za družbene dejavnosti, od leta 2010 je pooblaščenec celjskega župana Bojana Šrota.
 

Komentarji: