Živalice Lile Prap

V Galeriji Velenje razstava svetovno znane slovenske avtorice.

Objavljeno
12. september 2017 14.17
Brane Piano
Brane Piano
Velenje − V Galeriji Velenje bo do konca meseca odprta razstava Znakovne podobe tudi na drugih celinah znane ilustratorke in pisateljice Lilijane Praprotnik Zupančič - Lile Prap. Na ogled so ilustracije, slikanice v številnih svetovnih jezikih, prostorska postavitev, učbeniki, sestavljanke, filmi in lutke, kar je ustvarila sama ali je bilo izdelano po njenih likih. Razstavo bodo ves mesec spremljali tudi posebni dogodki, na katerih bo sodelovala avtorica.

Slovenski ambasadorki ilustracije in letošnji Levstikovi nagrajenki za življenjsko delo ter Pikini ambasadorki so razstavo v Velenju odprli tik pred Pikinim festivalom, ki se začne ta konec tedna. »Njena likovna in literarna izpovednost je blizu otrokom in odraslim, ker v vseh zgodbah in ilustracijah ohranja otroškost, razumljivost in enostavnost,« o njenem delu pravi kustosinja Milena Koren Božiček.

V Galeriji Velenje bo po posebnem vodstvu po razstavi za otroke, pravljičnih uricah v galeriji z naslovom Zakaj in obisku otrok iz vrtcev na temo Radovednost je lepa čednost 26. septembra pripravili še pogovorni večer z Lilo Prap, 28. septembra pa bo sama vodila tudi ustvarjalno delavnico za najmlajše.