Jadralni spektakel na skoraj 2000 metrih nadmorske višine

Jutri in v nedeljo na akumulacijskem jezeru Zvoh na Krvavcu regata jadrnic Mini 12 s pestrim spremljevalnim programom.
Fotografija: Jezero Zvoh je v preteklosti že gostilo nevsakdanje dogodke. FOTO: Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
Jezero Zvoh je v preteklosti že gostilo nevsakdanje dogodke. FOTO: Leon Vidic/Delo

Cerklje na Gorenjskem – Jadralni spektakel na skoraj 2000 metrih nadmorske višine? Zveni bolj kot znanstvena fantastika, toda prihajajoči konec tedna bo drzna in nenavadna ideja tudi v resnici zaživela na Krvavcu. Ne prvič! Na 75 x 85 metrov velikem umetnem akumulacijskem jezeru Zvoh bo namreč jutri in v nedeljo potekala regata jadrnic Mini 12 (za enega jadralca) v organizaciji RTC Krvavec, Jadralnega kluba Bohinj in Nautic Cluba Rogla.


Nenavadne razmere


Pomerili se bodo izkušeni jadralci v nekoliko bolj nenavadnih razmerah, kot so jih vajeni sicer. »To so jadrnice, ki imajo vse, kar imajo velike. Skiper se tako ne more jeziti na nikogar drugega kot nase, če gre kaj narobe,« pojasnil Marko Kavs iz JK Bohinj. Na vrhu bosta obiskovalce ob regati čakala še glasba ter zanimiv in duhovit spremljevalni program (tekmovanje s supi, srečelov ...), poskrbljeno bo tudi za hrano in pijačo.


Naj postane tradicija


»Jadranje s pravimi jadrnicami na Krvavcu je nekaj edinstvenega, kar lahko ponudimo obiskovalcem. Živopisna kulisa bo očarala vsakega gledalca, visokogorska regata pa slehernega športnega navdušenca. Upam, da bodo obiskovalci jadralno regato vzeli za svojo in bo postala tradicija krvavške planine. Vabim vse ljubitelje narave in planin ter jadralske navdušence, da pobegnejo iz peklenske vročine v dolini in se nam pridružijo,« je dejal direktor RTC Krvavec Janez Janša.

Komentarji: