Od jutri sprememba prometnega režima v krožišču Primskovo

V Kranju bodo zaprli krak ceste za smer proti Britofu, predvidoma 17. julija pa vozni pas za smer proti Qlandii.
Fotografija: Ob konicah je pričakovati zastoje. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Odpri galerijo
Ob konicah je pričakovati zastoje. FOTO: Voranc Vogel/Delo

Kranj – Z jutrišnjim dnem je v Kranju zaradi gradbenih del predvidena sprememba prometne ureditve v zelo obremenjenem krožišču Primskovo. Zaprli bodo krak ceste za smer proti Britofu, promet pa bo preusmerjen prek uvoza mimo Mercator centra, križišča s Cesto Jaka Platiša ter križišča z Ulico Janka Puclja in Mirka Vadnova. V času zapore bo promet iz smeri Britofa potekal mimo avtohiše Vrtač in Mercator centra, tovorna vozila z največjo dovoljeno maso 7,5 tone pa bodo preusmerjena prek Primskovega in mimo Brda pri Kranju.


Sredi meseca zapora pasu proti Qlandii


Predvidoma 17. julija bodo zaprli vozni pas za smer proti Qlandii, vozni pas iz smeri Qlandie proti Šenčurju pa bo odprt. Promet bo mogoč iz smeri proti centru Kranja, iz smeri centra Kranja proti Šenčurju (ne v smeri proti Qlandii in Britofu) ter iz smeri Qlandie proti Šenčurju (na pa tudi v smeri proti centru Kranja). Mestna občina Kranj bo proučila tudi študijo za podaljšanje prometnega pasu v križišču Ceste Jaka Platiša in podaljšanje semaforskih intervalov.


Policisti bodo urejali promet ob konicah


Policijska postaja Kranj bo po zaprtju kraka proti Britofu spremljala promet na obvoznih cestah in po potrebi nudila pomoč udeležencem v prometu, predvsem ob konicah. Od 17. julija bodo prometni policisti po potrebi urejali promet v jutranji (med 7. uro in 8.30) in popoldanski (med 14.30 in 17. uro) konici v križišču s Cesto Jaka Platiša oziroma v križišču, v katerem je pričakovati zastoje. Če bo potrebno, bodo promet na križiščih urejali tudi medobčinski redarji. Zapori naj bi predvidoma trajali do začetka šolskega leta.

Komentarji: