Športniki in 50.000 Slovencev za dober namen

Za dobrodelno dražbo za družino Govekar-Švab, ki je ostala brez strehe nad glavo in vira zaslužka, so opremo prispevali Ilka Štuhec, Peter Prevc, Žan Kranjec, Štefan Hadalin in Boštjan Kline.
Fotografija: Po drugem skalnem podoru je družina Govekar-Švab ostala brez strehe nad glavo. FOTO: Roman Šipić/Delo
Odpri galerijo
Po drugem skalnem podoru je družina Govekar-Švab ostala brez strehe nad glavo. FOTO: Roman Šipić/Delo

Podljubelj – Danes minevajo natanko trije meseci od drugega skalnega podora, ki je uničil priljubljeni bistro Školjka v Podljubelju, družino Govekar-Švab, ki je upravljala gostinski obrat in hkrati bivala nad njim, pa pahnil v hudo stisko, saj je ostala brez strehe nad glavo in vira zaslužka – restavracija je bila namreč tri desetletja družinski posel.

Ilka Štuhec je podarila zlate rokavice in štartno številko z avtogramom. FOTO: Uroš S. Abram
Ilka Štuhec je podarila zlate rokavice in štartno številko z avtogramom. FOTO: Uroš S. Abram


Dražba do prihodnje nedelje


Luka Švab je takoj po katastrofi napovedal, da predaja ne pride v poštev, nemudoma zavihal rokave in iskal rešitve. Kot nekdanji obetavni sankač se je obrnil tudi na vrhunske slovenske (zimske) športnike, ki so se brez oklevanja odzvali in ponudili del svoje opreme za dobrodelno dražbo, ki bo potekala do nedelje, 15. septembra 2019, do 23.59. Ponudbe lahko dražitelji oddajo na elektronski naslov drazbagovekar@gmail.com.

Kljub pregovorni slovenski srčnosti in solidarnosti od nesreče do danes družina ni zbrala dovolj sredstev za rušenje obeh objektov. FOTO: Roman Šipić/Delo
Kljub pregovorni slovenski srčnosti in solidarnosti od nesreče do danes družina ni zbrala dovolj sredstev za rušenje obeh objektov. FOTO: Roman Šipić/Delo


Ilkine zlate rokavice


Na dražbi so paketi smučarskega skakalca Petra Prevca (dres in štartna številka z avtogramom, izklicna cena 300 evrov) in alpskih smučarjev Ilke Štuhec (zlate rokavice s svetovnega prvenstva in štartna številka z avtogramom, izklicna cena 250 evrov), Štefana Hadalina (čelada, očala, rokavice in slika z avtogramom, izklicna cena 250 evrov), Žana Kranjca (čelada in štartna številka z avtogramom, izklicna cena 200 evrov) in paket Boštjana Klineta (čelada z avtogramom, izklicna cena 200 evrov).

Priljubljeni bistro Školjka ne obratuje več. Roman Šipić
Priljubljeni bistro Školjka ne obratuje več. Roman Šipić


SMS-donacije


Ker je družina Govekar-Švab izgubila dve hiši, ki morata v rušenje, potrebuje veliko sredstev, da poskrbi vsaj za streho nad glavo. Kljub pregovorni slovenski srčnosti in solidarnosti od nesreče do danes družina ni zbrala dovolj sredstev za rušenje obeh objektov in zagotovitev vsaj ene stanovanjske površine, zato se je odločila še za zbiranje sredstev s pomočjo SMS-donacij.


Realen in dosegljiv cilj


Cilj pobudnika Luke Švaba je do konca septembra najti 50.000 Slovenk in Slovencev, ki bi bili pripravljeni za njegovo družino nameniti po 1 evro. Sredstva zbira prek Rdečega križa Slovenije s SMS-sporočilom s ključno besedo DOM ali DOM5 na številko 1919, s čimer družini namenite 1 € ali 5 €. »Verjamem, da je moj cilj realen in dosegljiv,« Luka ne meče puške v koruzo.

Preberite še:

Komentarji: