Udarilo že drugič v dveh mesecih

V Podljubelju se je znova zgodil skalni podor, ki je prebil stene tamkajšnjega lokala Školjka, zaradi česar so gasilci evakuirali tri osebe.

Objavljeno
05. junij 2019 09.44
Posodobljeno
05. junij 2019 10.14
Na intervenciji v Podljubelju je sodelovalo 14 gasilcev PGD Podljubelj, na pomoč pa so prišli tudi gasilci iz Bistrice pri Tržiču. FOTO: Facebook - PGD Podljubelj
J. Z. G.
J. Z. G.
image
Tako je skalni podor opustošil okolico in gostinski objekt. FOTO: Facebook - PGD Podljubelj
Podljubelj – V Podljubelju se je v torek nekaj po 17. uri sprožil skalni podor, ki je poškodoval Gostilno Školjka, sicer poškodovano že marca, ko se je vanj privalila skala. Čeprav so takrat izvedli zaščitne ukrepe, je včerajšnji skalni podor znova poškodoval objekt.

V Prostovoljnem gasilskem društvu Podljubelj so pojasnili, da so skale prebile stene gostilne, zato so območje objekta zavarovali, izklopili elektriko, po pregledu notranjosti pa zaznali tudi vonj po plinu. S pomočjo gasilcev iz Bistrice pri Tržiču so preverili prisotnost plina, prezračili prostor in pomagali pri evakuaciji treh oseb – poleg gostilne je namreč v objektu tudi stanovanje. Gostišče je do nadaljnjega zaprto.


Bistro Školjka je bil začasno zaprt že pred dobrima dvema mesecema, ko se je 18. marca zvečer s pobočja utrgala skala s približno enim metrom premera in prav tako prebila zid objekta.

image
Škoda v notranjosti bistroja Školjka, kjer so izklopili elektriko, sumili pa tudi na uhajanje plina. FOTO: Facebook - PGD Podljubelj